Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Λίγο πριν τη γενική ανάφλεξη η Μ.Ανατολή - Ισραήλ: "Είμαστε με το δάχτυλο στη σκανδάλη" - Ιράν: "Είμαστε έτοιμοι για πόλεμο

του Βασίλη Καπούλα
Στο σημείο μηδέν βρίσκεται ολόκληρη η Μέση Ανατολή καθώς το Ισραήλ είναι με το δάχτυλο στη σκανδάλη καθώς φοβάται μετακίνηση των ιρανικών χερσαίων δυνάμεων που έφτασαν στη Συρία προς τη συριακή πλευρά στα Υψίπεδα του Γκολάν και στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου ενώ πιστεύει πως το Ιράν βρίσκεται πίσω από την εξέγερση των Παλαιστινίων λειτουργώντας ως αντιπερισπασμός και δημιουργώντας ένα επιπλέον εσωτερικό μέτωπο!
 
Η εξέγερση των Παλαιστινίων συνέπεσε με την άφιξη του πρώτου μεγάλου κύματος 3.000 Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης στη Συρία ενώ το Ισραήλ απειλεί λέγοντας " να μην εκμεταλλευτεί το Ιράν τη μεταφορά ισραηλινών στρατευμάτων από τα βόρεια σύνορα προς τα εσωτερικά μέτωπα γιατί θα αντιδράσουμε" με το Ιράν να απαντά "¨είμαστε έτοιμοι για πόλεμο"!
 
Ταυτόχρονα, το Ισραήλ αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το Ιράν από την Τετάρτη και Πέμπτη με την Ρωσία να υποστηρίζει σθεναρά το Ιράν.
 
Σύμφωνα με ισραηλινές πηγές των υπηρεσιών πληροφοριών, 3.000 Ιρανοί Φρουροί έχουν μπει στην Συρία. Αυτό είναι το πρώτο μεγάλο κύμα χερσαίων ιρανικών δυνάμεων που έχει μπει στην Συρία.
 
Παράλληλα, βίαιες συγκρούσεις έχουν ξεσπάσει αφού ένας Παλαιστίνιος άνοιξε πυρ στην Ofra κοντά στη Ramallah με τους ισραηλινούς στρατιώτες να ανταποδίδουν. Η παλαιστινιακή εξέγερση εξαπλώνεται σε Ιερουσαλήμ, Βηθλεέμ, Nablus, Halhoul, Tekoa και άλλες πόλεις.
 
Νότια, εκατοντάδες Παλαιστίνιοι συνεχίζουν να περνούν τα σύνορα με τη Γάζα σε μια προσπάθεια να μπουν στο Ισραήλ.
 
Ταυτόχρονα, Παλαιστίνιοι έχουν εξαπολύσει επιθέσεις με μαχαίρια σε ισραηλινούς στρατιώτες σε Kiryat Arba και σε άλλες πόλεις μεταμφιεσμένοι ως "ρεπόρτερ" ενώ εκατοντάδες Παλαιστίνιοι ανατίναξαν κτίρια στη Nablus ενώ στην Ιερουσαλήμ 6.000 Ισραηλινοί στρατιώτες είναι σε επιφυλακή.
 
Ισραηλινές πηγές τονίζουν "γνωρίζαμε τις κινήσεις τους αλλά μέχρι τώρα δεν είχαμε αποκαλύψει κάτι, είμαστε στο σημείο μηδέν, αν το Ιράν αναπτύξει χερσαίες δυνάμεις στη συριακή πλευρά στα Υψίπεδα του Golan θα αντιδράσουμε, είμαστε με το δάχτυλο στη σκανδάλη. Γι αυτό και προχωρήσαμε σε δημόσια ανακοίνωση σχετικά με τις κινήσεις του τις οποίες και γνωρίζαμε"...
 
Η μεγάλη ανησυχία του Ισραήλ είναι το Ιράν να εκμεταλλευτεί την μεταφορά στρατευμάτων του Ισραήλ από τα βόρεια σύνορα του στα εσωτερικά μέτωπα για την καταστολή των ταραχών από τους Παλαιστινίους ώστε να κερδίσει έδαφος στο Golan και στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου.
 
Το Ισραήλ αποδέσμευσε πληροφορίες την Τετάρτη το βράδυ, σχετικά με τη μεταφορά μονάδων υποκλοπής πληροφοριών από τη βόρεια διοίκηση στο κέντρο της χώρας για την καταπολέμηση της "τρομοκρατίας" των Παλαιστινίων!
 
Moνάδες συλλογής πληροφοριών έχουν ενωθεί με Ταξιαρχίες και τους παρέχουν δεδομένα από κέντρα επιτήρησης σχετικά με εισβολές πίσω από τις γραμμές του εχθρού και την ανάκριση αιχμαλώτων.
 
Η μεταφορά αυτών των μονάδων στο κέντρο της χώρας δημιουργεί πρόβλημα στις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις σχετικά με άλλα μέτωπα και σύντομα ο στρατός του Ισραήλ θα αντιμετωπίσει πρόβλημα και θα αναγκαστεί να καλέσει τις εφεδρείες, αν δεν σταματήσει το εσωτερικό κύμα τρομοκρατίας όπως λένε.
 
Γι αυτό το λόγο το Ιράν έστειλε στο Ισραήλ ένα αποτρεπτικό μήνυμα: Η αποκάλυψη των υπόγειων δικτύων τούνελ για αποθήκευση και εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων!
 
Στο βίντεο που σας δείξαμε, οι πύραυλοι ήταν ήδη φορτωμένοι σε δεκάδες γιγάντια φορτηγά με ομάδες να είναι έτοιμες για εκτόξευση. Αυτό ήταν και το μήνυμα που στάλθηκε στο Ισραήλ "είμαστε έτοιμοι για άμεση δράση, δηλαδή πόλεμο"!
 
Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν, σε εμφάνιση τους στην ιρανική τηλεόραση, επιθεώρησαν τα τούνελ και τους βαλλιστικούς πυραύλους και περιφρόνησαν επιδεικτικά τις σημαίες ΗΠΑ και Ισραήλ ενώ την ακριβώς προηγούμενη ημέρα, το Ιράν ανακοίνωσε ότι είχε προχωρήσει στην εκτόξευση ενός νέου βαλλιστικού πυραύλου με απόλυτη επιτυχία του "Εmad", χωρίς να προσδιορίζει με ακρίβεια την εμβέλεια του, την ημερομηνία και την τοποθεσία εκτόξευσης.
 
Τέλος, το Ισραήλ κατηγορεί την κυβέρνηση Μ.Ομπάμα για πολύ "χαμηλή" αντίδραση σχετικά με την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από το
Ιράν...
 
Δείτε εικόνες και βίντεο από τις μάχες Παλαιστινίων και Ισραηλινών στρατιωτών. ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου