Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Ταλμούδ: ”Η μελλοντική καταστροφή της Παλμύρας θα είναι μια ημέρα χαράς για το Ισραήλ”


ancient-palmyra-isis-syria.si
Η ιστορική πόλη της Παλμύρας.
Το γεγονός ότι το Ισραήλ είναι το κράτος που επωφελείται περισσότερο στη Μέση Ανατολή από μια πτώση της Δαμασκού και του Συριακού καθεστώτος δύσκολα μπορεί να αμφισβητηθεί πλέον ακόμη και από τις ίδιες τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες. Την Πέμπτη, 21 Μαϊου 2015, η αρχαία πόλη Παλμύρα, βορειοανατολικά της Δαμασκού, έπεσε στα χέρια των τρομοκρατών της ISIS, η δημιουργία της οποίας σύμφωνα με νέα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της DIA ήταν επιθυμητή για την αποσταθεροποίηση της περιοχής .

Κατά σύμπτωση, αυτός ο διακαής πόθος των Εβραίων αναφέρεται και μέσα στα ιερά τους κείμενα, στο Ταλμούδ, με την εξής φράση: ”Η μελλοντική καταστροφή της Παλμύρας θα είναι μια ημέρα χαράς για το Ισραήλ”.
Η πληροφορία έρχεται από την Εβραϊκή Εικονική Βιβλιοθήκη (Jewish Virtual Library), σύμφωνα με την οποία το πάνθεον της Παλμύρας (ή αλλιώς Tadmor) αποτελούνταν από Χανανικές, Ελληνικές και Συριακές οντότητες, κάτι που οι εβραίοι ραββίνοι θεωρούσαν ειδωλολατρία και τους έβλεπαν όλους με καχυποψία. Το Ταλμούδ λοιπόν αναφέρει, ”Η μελλοντική καταστροφή της Παλμύρας θα είναι μια ημέρα χαράς για το Ισραήλ” (Yev. 17a). Η δεκαετής διοίκηση της Παλαιστίνης από την Παλμύρα δεν ήταν επίσης κάτι ευτυχές για τους Εβραίους, και ο R. Johanan είπε: ”Ευλογημένος εκείνος που θα δει την πτώση του Tarmod (Tadmor)” (TJ, Ta’an. 4:8, 69b).
Εάν νομίζετε ότι αυτή είναι μια απαρχαιωμένη αντίληψη των Ισραηλινών και γενικά των Εβραίων και δεν ισχύει πια, τότε δεν έχετε παρά να ρίξετε μια ματιά στις τελευταίες δηλώσεις της νέας αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ Tzipi Hotovely, η οποία ανέφερε μια σειρά από θρησκευτικά κείμενα για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό της ότι όλοι οι Άγιοι Τόποι είναι το νόμιμο σπίτι των Εβραίων.
Όταν όμως μιλάμε για Σιωνισμό, δεν μιλάμε για έναν απλό ‘Μεσσιανισμό’ που οι πόθοι του περιμένουν να εκπληρωθούν από μόνοι τους ωσάν προφητεία. Όχι φυσικά. Το Ισραήλ συμμετέχει και κάνει ότι μπορεί για να συμμετέχει στην στήριξη των τζιχαντιστικών ομάδων στην Συρία χωρίς κάποια ‘θεϊκή παρέμβαση’. Και εξηγούμαστε.
Τον Αύγουστο του 2014 ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι 43 διαπραγματευτές ειρήνης κρατούνταν από ”ένοπλα στοιχεία” που πολεμούσαν στα υψίπεδα του Γκολάν, όπως ανέφερε το Associated Press. Τα ”ένοπλα στοιχεία” στη Συρία αποτελούνται σχεδόν αποκλειστικά από τζιχαντιστικές ομάδες, κυρίως της ISIS και της al-Nusra (Αλ Κάιντα). Η ISIS εκπαιδεύεται από τις ΗΠΑ και η al-Nusra εξοπλίστηκε από την CIA, την Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.
Το DEBKAfile, ένα Ισραηλινό asset μυστικών υπηρεσιών, αναφέρει ότι η προσπάθεια της ISIS και της al-Nusra να αποσπάσουν τον έλεγχο της παραμεθόριας περιοχής μακριά από το συριακό στρατό βοηθήθηκε από το Ισραήλ, την Ιορδανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες:
Το Ισραήλ ενήργησε ως μέλος, μαζί με τις ΗΠΑ και την Ιορδανία, ενός καθεστώτος στήριξης των ανταρτικών ομάδων [ISIS, al-Nusra] πολεμώντας στη νότια Συρία. Οι προσπάθειές τους συντονίζονται μέσω ενός δωματίου πολέμου, το οποίο το Πεντάγωνο εγκαθίδρυσε πέρυσι κοντά στο Αμμάν. Οι αξιωματικοί των ΗΠΑ, της Ιορδανίας και του Ισραήλ που επανδρώνουν τις εγκαταστάσεις, αποφασίζουν σε διαβουλεύσεις ποιές ομάδες ανταρτών θα παρέχονται με ενισχύσεις από τα ειδικά στρατόπεδα εκπαίδευσης που λειτουργούν για αντάρτες της Συρίας στην Ιορδανία, και οι οποίες θα λάβουν τα όπλα.
Ήδη από τον Φεβρουάριο του 2014 η εβραϊκή Jerusalem Post είχε δημοσιεύσει την επίσκεψη του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου σε νοσοκομεία της IDF στα κατεχόμενα υψίπεδα του Γκολάν. Το νοσοκομείο αυτό στήθηκε για να φροντίζει μισθοφόρους της al-Nusra που υποστηρίζονται απευθείας από τον Ισραηλινό στρατό σε επιχειρήσεις έξω από τα υψίπεδα του Γκολάν. Η JP αναγνωρίζει ότι το νοσοκομείο χρησιμοποιείται για τη στήριξη της τζιχαντιστικής εξέγερσης.
Ο Νετανιάχου αναφέρθηκε στο Νοσοκομείο ως το μέρος που “χωρίζει το καλό στον κόσμο από το κακό στον κόσμο.”
”Το καλό”, σύμφωνα με τον Νετανιάχου “είναι το Ισραήλ”, το οποίο σε μια πικρή ειρωνεία στηρίζει ολόψυχα τους «μαχητές της ελευθερίας» της Αλ Κάιντα στη Συρία. «Το κακό» αναφέρεται στο Ιράν το οποίο υποστηρίζει τον Μπασάρ Αλ Άσαντ. Ο καλός, είπε ο πρωθυπουργός, είναι το Ισραήλ, που “σώζει ζωές από την καθημερινή σφαγή που λαμβάνει χώρα στη Συρία. Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο του Ισραήλ.” Το κακό, συνέχισε, είναι το Ιράν, το οποίο εξοπλίζει εκείνους που πραγματοποιούν τη σφαγή. (Jerusalem Post, 19 Φεβρουαρίου 2014).
Ενώ δηλαδή το νοσοκομείο της IDF ιδρύθηκε για να υποστηρίξει την Αλ Κάιντα σε μια επιχείρηση που συντονίζεται από αυτήν, ο Νετανιάχου κατηγορεί το Ιράν αδιάφορα για “υποστήριξη τρομοκρατικών ομάδων σε όλο τον κόσμο». (Jerusalem Post, 19 Φεβρουαρίου 2014).
Η IDF αναγνωρίζει σιωπηρά ότι ”παγκόσμια στοιχεία τζιχάντ στο εσωτερικό της Συρίας” υποστηρίζονται από το Ισραήλ. Σε ένα σημείο επιφυλακής με θέα τα συριακά σύνορα, ο επικεφαλής στρατηγός κ. Yair Golan ενημέρωσε τον Νετανιάχου για την παρουσία παγκόσμιων στοιχείων τζιχάντ στο εσωτερικό της Συρίας, καθώς και για το έργο που επιτελείται για να οχυρώσουν τον φράχτη τωνν ισραηλινο-συριακών συνόρων.
Στα παραπάνω προσθέστε ότι παραδόξως(;) το Ισραήλ είναι η μοναδική χώρα που οι τζιχαντιστές δεν έχουν αγγίξει, καθώς σύμφωνα με μια περσινή ανακοίνωση της ISIS, ”Ο Αλλάχ δεν μας διέταξε να επιτεθούμε στο Ισραήλ”. Και, τι παράξενο(;) επίσης, η ISIS να καίει την Παλαιστινιακή σημαία, δηλαδή την σημαία του κράτους που το Ισραήλ μισεί περισσότερο.
israeli-prime-minister-benjamin-netanyahu-next-to-a-wounded-mercenary-israeli-military-field-hospital-at-the-occupied-golan-heights-border-with-syria-18-february-2014
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο υπουργός Άμυνας Μοσέ Γιααλόν δίπλα σε ένα πληγωμένο μισθοφόρο, στο Ισραηλινό νοσοκομείο του στρατιωτικό τομέα στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν στα σύνορα με τη Συρία, 18 Φεβρουαρίου, 2014.
jerusalem-post-19-february-2014
Δυστυχώς, η Παλμύρα έπεσε, και τα όνειρα κάποιων βγαίνουν πραγματικότητα. Η ISIS έχει σκοτώσει ήδη εκεί 400 ανθρώπους ενώ χιλιάδες άλλοι έχουν εκτοπιστεί από τις μάχες. Από την κατάληψη της πόλης την Πέμπτη, γίνεται ένας αγώνας για να σωθεί αυτό το μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς – μια συλλογή ελληνο-ρωμαϊκών ερειπίων με περίτεχνα σχέδια, κιονοστοιχίες και ένα αρχαίο νεκροταφείο γεμάτο περίτεχνα διακοσμημένους τάφους.
Αυτός όμως δεν είναι απλά ένας αγώνας διάσωσης μνημείων.
Είναι ένας Αγώνας για όλη την Ανθρωπότητα.
Χρήστος Μελίδης
Πηγές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου