Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

EΡΕΥΝΑ (ΑΡΧΑΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ)...ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Παραθερίζω κάθε καλοκαίρι στον Τσούτσουρο και γνωρίζω αρκετά για το θέμα. Υπάρχουν, λοιπόν, αποδεδειγμένα γεγονότα, ανεξακρίβωτες φήμες και ασύστολα ψεύδη. Ας αρχίσουμε : 1. ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ : α) Στο χώρο του σημερινού οικισμού υπάρχουν ερείπια τουλάχιστον τριών αρχαίων πόλεων. Η πρώτη στις όχθες του ποταμού Μιντρί, πιθανότατα μάλιστα ιερός χώρος για τους Μινωίτες, η δεύτερη (επίνειο της πρώτης) βυθισμένη στη θάλασσα (αν ρωτήσεις τους ψαράδες, μπορούν να σε πάνε πάνω από το αρχαίο στάδιο) και μία τρίτη, στο χώρο της πρώτης, από την ρωμαϊκή εως πρωτοχριστιανική εποχή. β) Ο όρμος του Τσουτσούρου είναι σβησμένο ηφαίστειο. 
 
Αυτό αποδεικνύεται από τους γεωλογικούς σχηματισμούς (καλντέρα αντίστοιχου σχήματος με της Σαντορίνης, σχήματος μισοφέγγαρου από την πλευρά της ξηράς και τεράστιος αριθμός από σπηλαιώματα, πολλά από τα οποία επικοινωνούν μεταξύ τους) και την ύπαρξη του βασικού πόρου (κρατήρα) στα ανοιχτά του οικισμού Μαριδάκι. Δηλαδή μιλάμε για ένα πραγματικό ελβετικό τυρί κάτω από τον οικισμό και στα βουνά γύρω από αυτόν, που είναι αδύνατο να εξερευνηθεί από απλούς ερευνητές, παρά μόνο από έμπειρους σπηλαιολόγους. Εγώ προσωπικά φοβάμαι να μπω σε μία τέτοια σπηλιά βαθύτερα από ότι φτάνει το φως του ήλιου. Είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ λαβύρινθος. γ) Πολλοί κάτοικοι και επισκέπτες έχουν κάνει περιουσίες από την αρχαιοκαπηλία. ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΡΗΣΤΗ GRIGORIANOS : Καταλαβαίνω το βοσκό που "φοβήθηκε". Αυτό που φοβήθηκε είναι να μην απαλλοτριώσουν το βοσκοτόπι του για να κάνουν ανασκαφές. Αυτό το βοσκοτόπι βρίσκεται πάνω από ένα τμήμα της σπηλιάς της Ειλειθυίας. Βλέπετε, δεν είναι όλα "ανεξήγητα"... δ) Η ιστοσελίδα http://www.tsoutsouros.org/grindex.htm έχει φτιαχτεί από τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο και οι πληροφορίες που περιέχει είναι εξαιρετικά αξιόπιστες. ε) Το σπήλαιο της Ειλειθυίας βρίσκεται σχεδόν στο μέσον του οικισμού, αλλά η είσοδος είναι φραγμένη με τσιμέντο. Από μαρτυρίες κατοίκων στ) 
 
Οι κύριοι Φουράκης και Παππάς έχουν έρθει σίγουρα στην περιοχή, μάλιστα ο Κος Παππάς παραπάνω από μία φορά. 2. ΑΝΕΞΑΚΡΙΒΩΤΕΣ ΦΗΜΕΣ : α) Ο Νταίνικεν επισκέφτηκε το χώρο μέσα στην καρδιά του χειμώνα 95-96 και καθημερινές για να είναι εντελώς ινκόγκνιτο. Ήρθε τουλάχιστον 2 φορές και έμεινε 2-3 μέρες κάθε φορά, διανυκτέρευε σε άλλο χωριό όμως. Την πρώτη επικεντρώθηκε στη συλλογή πληροφοριών. Τη δεύτερη άρχισε τις πεζοπορίες μόνος του. Δεν ξανακούστηκε από τότε. Προφανώς θεώρησε τις φήμες ανυπόστατες, ή δεν ήρθε καθόλου. β) Ο ΜΥΘΟΣ Ο Ανδρογεύς ή Ανδρόγεως (ΑΝΔΡΑΣ ΤΗΣ ΓΗΣ) ήταν γιος του Μίνωα, στρατηγός του και πρωταθλητής στη δισκοβολία (ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ ΔΙΣΚΟΙ ;;;) !!! Νίκησε τους Αθηναίους στα Παναθήναια και αυτοί από ζήλεια τον δολοφόνησαν. Τότε ο Μίνωας εκστράτευσε στην Αθήνα, κέρδισε τους Αθηναίους και πήρε το πτώμα του γιου του. Σαν αντίποινα, επέβαλλε στους Αθηναίους να στέλνουν 7 νέους και 7 νέες στο λαβύρινθο για να παίζει ο Μινώταυρος. Σύμφωνα μα τις φήμες, ο Ανδρόγεως είναι αυτός που βρίσκεται θαμμένος στην περιοχή. Καταλαβαίνετε ότι αν ισχύει αυτό, ανεξάρτητα από ιπτάμενους δίσκους, αρχαία τεχνολογία κ.λπ., μιλάμε για ευρήματα αντίστοιχα, ίσως και ανώτερα, από τη μούμια του Τουταγχαμών! γ) Μέσα στη σπηλιά που οδηγεί στον τάφο υπάρχουν παγίδες ανάλογες με αυτές που έχουμε δει στον Ιντιάνα Τζόουνς. δ)Στην είσοδο του τάφου, στο βάθος της σπηλιάς, βρίσκεται μια πόρτα που ανοίγει με ένα πόμολο σε σχήμα τροχού. Κανείς, όμως, δεν ξέρει με ποια κίνηση ανοίγει και αν γίνει λάθος κίνηση, ο επίδοξος τυμβωρύχος σκοτώνεται ακαριαία. ε) Ο τάφος προστατεύεται από μια κατάρα. Όταν βγαίνει κάποιο σημαντικό αντικείμενο από εκεί, γίνονται ατυχήματα στην περιοχή. στ) Μέσα στον τάφο, αν ανοιχτεί η πόρτα, αυτός που θα την ανοίξει θα βρεθεί μπροστά σε ένα ολόχρυσο άγαλμα του Ανδρόγεω σε όλη του τη ρώμη, κρατώντας στο ένα του χέρι ένα δίσκο και στο άλλο του χέρι ένα σκήπτρο. ζ) Μαζί με τον Ανδρογέα έχουν ταφεί, κατά τα αρχαία αιγυπτιακά πρότυπα (μήπως Μινωϊκά;), όλοι του οι αυλικοί, οι υπηρέτες και οι σκλάβοι. η) 
 
Μέσα στον τάφο και σε κρύπτες στην περιοχή υπάρχουν δείγματα αρχαίας υπερτεχνολογίας : ιπτάμενοι δίσκοι που μάλιστα μπορούν να γίνουν αόρατοι με μία "καμπύλωση" της πορείας των φωτονίων που πέφτουν πάνω τους και μπορούν να κινηθούν γρηγορότερα από το φως (η φήμη πριν από 20 χρόνια ακόμα τα ονόμαζε "ταχύονες", μάλιστα το όνομα αυτό το άκουσα από έναν άνθρωπο εντελώς αγράμματο, ο οποίος είναι αδύνατο να γνωρίζει τις τελευταίες εξελίξεις της φυσικής), ελιξήρια, πυρηνικά και ενεργειακά υπερόπλα, συσκευές επικοινωνίας με εξωγήινους ή εσωγήινους πολιτισμούς και "μαγικοί καθρέπτες" από όπου βλέπεις το μέλλον ή το παρελθόν. Δεν τα απορρίπτω όλα αυτά, αλλά μάλλον τα περισσότερα είναι αποκυήματα φαντασιώσεων. (ΣΗΜ. : Τα ταχυόνια προτάθηκαν πρώτη φορά το 1962 και ονομάστηκαν έτσι το 1967) 3. ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΨΕΥΔΗ : Αυτά έχουν σαν στόχο την παραπληροφόρηση, το "θόλωμα των νερών" από τους αρχαιοκάπηλους, ενώ κάποια από αυτά λέγονται από μυθοπλάστες και ονειροπαρμένους. α) Αυτά που ακούστηκαν στην γνωστή εκπομπή του Χαρδαβέλλα : "Στο όρος Τσούτσουρος υπάρχουν εγκαταστάσεις ,οι οποίες είναι ορατές μεν στο κοινό , δηλαδή ένας περαστικός μπορεί να δει στην πλαγιά τα κτίρια , αλλά πέραν τούτου , δεν υπάρχει η δυνατότητα για λήψη φωτογραφιών.
 
 Επίσης ο περιβάλλοντας χώρος είναι περιφραγμένος με !!!Ηλεκτροφόρο πλέγμα!!! και γενικά τα μέτρα ασφαλείας είναι σφιχτά. Έχω κάνει πεζοπορία όλα τα γύρω βουνά και δεν υπάρχουν πουθενά ηλεκτροφόρα σύρματα. Τα εμφανή τοιχώματα βρίσκονται κυρίως στις όχθες του ποταμού Μιντρί και όποιος θέλει μπορεί να τα επισκεφτεί απρόσκοπτα. β) Γνωρίζω όλους τους μόνιμους κατοίκους του οικισμού και πολλούς από τους συχνούς επισκέπτες. ΚΑΝΕΝΑΣ από αυτούς δεν έχει μιλήσει ΠΟΤΕ για "περίεργους τύπους" που σε διώχνουν από την είσοδο της σπηλιάς. Αν, όμως, ο Φουράκης η ο Παππάς σας πουν : "Πηγαίνετε στην τάδε σπηλιά και ψάξτε", το πιθανότερο είναι ότι θα χαθείτε μέσα στις δαιδαλώδεις στοές και θα κινδυνέψει η ζωή σας. γ) Το κλίμα στην περιοχή είναι ξηρό και βοηθά στον καλό ύπνο. 
 
Αυτός που είπε ότι ο ύπνος στην περιοχή είναι ανήσυχος, μάλλον πάσχει από αϋπνίες ... δ) Όπως αναφέρω και παραπάνω, γνωρίζω όλους τους μόνιμους κατοίκους και δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ καθυστερημένο παιδί. Πολλοί αγράμματοι, βέβαια, όπως σε όλα τα απομονωμένα χωριά, αλλά ΚΑΝΕΝΑΣ πνευματικά καθυστερημένος. ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Αν ισχύει έστω και μόνο η φήμη «β» (βλ. παραπάνω) μιλάμε για ευρήματα αντίστοιχα, ίσως και ανώτερα, από τον τάφο του Τουταγχαμών! Θα είναι μία από τις μεγαλύτερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις στην Ελλάδα! 
 
panormarmap

2 σχόλια:

  1. phgh : esoterica.gr - forums - topic - ΜΚ ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΑΡΘΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΠΟΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑΤΙ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή