Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Αγιορείτες ασκητές: Να σταματήσουν οι γελοιότητες με τις δήθεν προφητείες του γέροντος Παϊσίου

liakopoulosΣε πρόσφατη συνομιλία που είχα με αγιορείτες ασκητές, μου είπαν ότι έχει καταντήσει γελοίο το θέμα με τις ανύπαρκτες δήθεν προφητείες του γέροντα Παΐσιου, που κάθε λίγο και λιγάκι βλέπουμε να ξεπηδούν στο διαδίκτυο, για οτιδήποτε σχεδόν συμβαίνει γύρω μας κάθε μέρα, ακόμη και για το Μπόϊνγκ της Μαλαισίας.

Μου είπαν μάλιστα, ότι έχουν συντάξει ένα κείμενο δεκάδων σελίδων, αυτοί που ήταν χρόνια μαζί του μέσα στο Άγιο Όρος και το οποίο μου ζήτησαν να εκδόσω, πράγμα που σκοπεύω να κάνω.
Ο γέρων Παΐσιος, φίλοι μου, είπε θαυμαστά πράγματα και πολλά ψυχοωφέλιμα για όλους μας, πολλά από τα οποία έχουν δημοσιοποιηθεί μέσω των πολλών βιβλίων που κυκλοφόρησαν στο παρελθόν.
Εδώ και δύο όμως περίπου χρόνια, κάθε λίγο και λιγάκι, κυκλοφορούν στο διδίκτυο, ανύπαρκτες προφητείες του Παϊσίου, που μερικοί τις αναμεταδίδουν και από τηλεοπτικές εκπομπές, σαν δήθεν δικές τους εμπειρίες, και το μόνο που κάνουν, είναι να διακωμωδούν την φήμη και την ανάμνηση του σεβαστού γέροντα.
Για τον λόγο αυτό, σταματείστε να ακούτε τις ασυναρτησίες που κυκλοφορούν είτε σε κείμενα είτε στο YouTube και περιέχουν δήθεν μεγάλες λεπτομέρειες που δήθεν έιπε ο γέροντας Παΐσιος σε κάποιους.
Παράδειγμα εκείνο που είχε κυκλοφορήσει πριν δύο αν θυμάμαι χρόνια για το ότι εμφανίστηκε δήθεν ο Παίσιος και είπε να πάρουμε και να αποθηκεύσουμε αλεύρι για δύο μήνες γιατί έρχεται πόλεμος.
Οι λεπτομέρειες μάλιστα που λένε μερικοί, και που δήθεν προφητεύθηκαν, είναι τόσο γελοίες, που συμβαδίζουν με τις ανύπαρκτες ιστορικές και γεωστρατηγικές τους γνώσεις.
Θα επανέλθω με την εκτύπωση του χειρογράφου που μου έστειλαν οι αγιορείτες  ασκητές, για να σταματήσει αυτή η γελιοποίηση των λόγων του πατρός Παισίου.
Μετά τιμής
Λιακόπουλος Δημοσθένη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου