Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

ΚΥΚΛΟΤΡΟΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

Η λέξις ’ΚΥΚΛΟΤΡΟΝ’ είναι φυσικά μια από τις πολλές κωδικοποιημένες φράσεις που οι αρχαίοι νεφελήμ ή είδωλα ή θεοί (Ολύμπιοι  στην Ελλάδα, αλλά με άλλα ονόματα σε όλες τις άλλες θρησκείες και λαούς, μιάς και πίσω από κάθε θρησκέια υπάρχει κάποιος από τους 72 βασιλιάδες των ΜΙΑΡΩΝ ΕΘΝΩΝ , όπως τους χαρακτιρίζει ο Οσιος Ανδρέας  ο  δια ΘΕΟΝ Σαλός) ή δράκοι ή Tιτάνες θέλησαν να αποκρύψουν από τους ανθρώπους.  
ΚΥΚΛΟΤΡΟΝ   =   ΚΥΚΛΟς Των ΡΟώΝ
Σημαίνει τον εξαναγκασμό σε συνεχή κυκλική ροή (με εξωτερική, μη φυσική επίδραση)  σωματιδίων , τα οποία με αυτό τον τρόπο αποκτούν συνεχώς αυξανόμενη ενέργεια , την οποία αποδίδουν σε κάποιο χρόνο που ο κατασκευαστής της τεχνολογίας επιθυμεί ή ακόμα και όταν η ενέργειά τους γίνει μέγιστη ή κρίσιμη. 

Το γνωστότερο ΚΥΚΛΟΤΡΟΝ της μυθολογίας ήταν ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ του Δία.
Το 6ο ιδεόγραμμα   του Ελληνικού κραδασμικού ήταν το σύμβολο του κεραυνού του Δία, του κύκλοτρου δηλαδή. Συμβόλιζε την  ισχύ του Δία με την οποία αυτή τεχνολογία έγινε κυβερνήτης όχι μόνο του πλανήτη αλλά και ολόκληρου του γνωστού σύμπαντος πριν δεκάδες χιλιάδες χρόνια. Απαγορεύετο η γραφή του ακόμα και η αναφορά σε αυτό το σύμβολο. Το συναντάμε στην αρίθμηση των σελίδων του περίφημου  ‘ΛΕΞΙΚΟΥ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ’ .
Τα γνωστότερα κύκλοτρα ήπιας όμως μορφής (όχι για στρατιωτική χρήση) ήταν τα Ασκληπιεία.   Εκεί σε περιοχές άφθονης κοσμικής ακτινοβολίας που έρχεται από τα άστρα, με χρήση απλών ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ (ΛΙΘΩΝ σε δομή ) οι οποίοι τοποθετούντο είτε σε απλή κυκλική  περιφέρεια (ΜΗΚΥΝΕΣ)  είτε σε σπειροειδή μορφή (ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ )  είτε σε θολωτό κατασκεύασμα ( ΜΗΚΥΝΕΣ, ΘΟΛΩΤΟΙ ..ΤΑΦΟΙ  , ή ενταφιασμός της γνώσης θα έλεγα αστειευόμενος) , είτε σε  κυκλικό ναό (ΔΕΛΦΟΙ, ναός της Αθηνάς κάτω από την Κασταλία πηγή).
Η έρευνά μου, στα πλαίσια του Ινστιτούτου Γεωπαθητικών Ερευνών Κύπρου, δείχνει ότι μάλλον τεράστιες κρυσταλλικές (λίθινες) λοφώδεις ή ορεινές περιοχές, χρησιμοποιούντο πολλές δεκάδες χιλιάδες χρόνια προ Χριστού σαν ΚΥΚΛΟΤΡΑ.
Γνωστό κύκλοτρον ήταν το ΜΠΕΒΑΤΡΟΝ ( κατά την αποκρυπτογράφηση του γνωστού συγγράμματος ‘ΟΡΓΑΝΟΥ ΟΡΓΑΝΟΝ’ του Αριστοτέλους από την ομάδα Κατράκη - κυκλοφόρησε σύγγραμμα με τίτλο ‘ ΚΟΣΜΟΣΚΑΦΟΣ ΣΤΑΓΥΡΟ ‘Ε’ ‘  ‘σε κάποιους ‘στενούς κύκλους’  - ήταν η τεχνολογία με την οποία τα ΣΤΑΓΥΡΑ (ιπτάμενες μηχανές που χρησιμοποιούσαν αντιβαρυτική τεχνολογία) λαμβάνοντας τα φωτόνια από τον ήλιο τα εκτόξευαν με μεγάλη δύναμη από οπή , περιστρέφοντας το επάνω, κινητό,  κυρτό μέρος  του διαστημοπλοίου , βάρους 100 τόνων περίπου.
’Κύκλοτρον’ ήταν η ονομασία άκρως απόρρητου προγράμματος που χρηματοδότησε η CIA στις ΗΠΑ το 1958.  
Εκτιμώ ότι κυκλοτρονική προηγμένη τεχνολογία εφαρμόσθηκε κατά τη διάρκεια του πειράματος της Φιλαδέλφειας  το 1944, στην μεταφορά στο χρόνο του πολεμικού πλοίου των ΗΠΑ, Ελντριντζ.  Η χρήση 4 κάθετων μαγνητικών πεδίων εκεί οδηγεί. 
H σημερινή ’αποδεσμευμένη’ στους πολλούς, ‘θεωρεία’ , για την κυκλοτρονική τεχνολογία είναι ελκυστική αλλά καθόλου πειστική.  Οι ’κυκλικοί επιταχυντές’, όπως απλά ονομάζονται, αναγκάζουν σωμάτια να περιστρέφονται σε μια κυκλική τροχιά, δίνοντάς τους ολοένα και περισσότερη ενέργεια σε κάθε περιστροφή. Στους κυκλικούς (χαμηλής ενέργειας) ανήκουν οι τύπου κύκλοτρου και βήτατρου ενώ στους κυκλικούς υψηλής ενέργειας, οι συγχρο-κύκλοτρον, πρωτο-σύγχροτρον, ηλεκτρονιο-σύγχροτρον και άλλοι.
Όλες οι δέσμες σωματίων του γνωστού CERN μπορεί να ξεκινούν την ζωή τους στους γραμμικούς επιταχυντές (Linacs), αλλά για να φθάσουν τις ενέργειες που θέλουν οι Φυσικοί θα χρειάζονταν εξαιρετικά μακρούς επιταχυντές. Για τον λόγο αυτό οι  μεγάλες μηχανές στο Fermilab, στο CERN και αλλού είναι κυκλικοί. Οι κυκλικοί επιταχυντές δουλεύουν στρέφοντας συνεχώς σωμάτια στον ίδιο κύκλο, δίνοντας τους συνεχώς ολοένα και μεγαλύτερη ενέργεια σε κάθε διαδρομή. Από την άλλη μεριά, ισχυροί μαγνήτες τα αναγκάζουν και να κινούνται κυκλικά αλλά και διορθώνουν την πορεία τους.
Αυτό το άγαλμα -  σύμβολο  ‘κοσμεί’ το CERN. Παριστά ένα εκατόγχειρα (νεφελήμ της μυθολογίας) που ‘ελέγχει’ κάποια μηχανή η οποία φαίνεται να έχει ενεργειακές δέσμες (φλόγες). Βέβαια ο εκατόγχειρας αυτός πατάει πάνω στον άνθρωπο. Τυχαίο ;  Όχι βέβαια. Οι νεφελήμ πάντα θεωρούσαν τους ανθρώπους δούλους τους. Το άγαλμα είναι Ινδικό. Οι εκατόγχειρες πολέμησαν τον Δία και ηττήθηκαν , εγκλεισθέντες στα τάρταρα.
 Το 1931, ο Αμερικανός φυσικός Ernest O. Lawrence και ο φοιτητής του Stanley Livingston κατασκεύασαν κυκλικό επιταχυντή σωματίων και το ονόμασαν ’κύκλοτρο’. Από τότε έχει κυλήσει πολύς χρόνος, μέχρι αυτον του CERN Large Electron Positron (LEP), τον πιό ισχυρό επιταχυντή σήμερα. Είναι, για παράδειγμα, δύο εκατομμύρια φορές πιό ισχυρός από το κύκλοτρο του Lawrence και του Livingstone.   Οι επιταχυντές αυτοί βασίζονται σε ένα συνδυασμό αντιστροφής της διαφοράς δυναμικού και κάμψης της τροχιάς των σωματίων μέσα σε μαγνητικό πεδίο.
Στο κύκλοτρον, υπάρχουν δύο κοίλα ημικυλινδρικά ηλεκτρόδια σε σχήμα D, κάθετα σε πεδίο Β, που συνδέονται με μια ηλεκτρική πηγή που αλλάζει πολικότητα περιοδικά, με συχνότητα ίση με την συχνότητα της περιστροφής των σωματίων μέσα στα κοίλα ηλεκτρόδια. Τα σωμάτια που κερδίζουν ενέργεια μόνο στο διάκενο χώρο ανάμεσα στα δύο D, αυξάνουν συνέχεια την ακτίνα τους μέχρι να φύγουν από κάποιο ηλεκτρόδιο. Αλλά το μειονέκτημά τους είναι ότι θα πρέπει η ταχύτητα τους να είναι μικρή (όχι πάνω από 20 MeV) και η συχνότητα περιστροφής τους να μεταβάλλεται γιατί και η μάζα τους αλλάζει (λόγω της σχετικιστικής μεταβολής). Η μέγιστη ενέργεια τους σήμερα φθάνει  τα 350 MeV. 
O γιγάντιος, υπόγειος επιταχυντής (κύκλοτρον) Tevatron, βρίσκεται στη Μπατάβια του Ίλινοϊ, στις  ΗΠΑ.
    Χρησιμοποιούνται στα νοσοκομεία όπου η δέσμη των σωματίων βομβαρδίζει στόχους για παραγωγή ραδιοϊσοτόπων Ένας άλλος επιταχυντής είναι το βήτατρον, που επινοήθηκε από τον D.Kerst, το 1941, και μπορεί να επιταχύνει μόνο ηλεκτρόνια. Το ηλεκτρικό πεδίο που απαιτείται προέρχεται από την χρονική μεταβολή ενός μαγνητικού πεδίου. Η λειτουργία του στηρίζεται στην αύξηση του μαγνητικού πεδίου ώστε η ακτίνα των ηλεκτρονίων να είναι σταθερή.     Όταν μετά από πολλές περιστροφές τα ηλεκτρόνια αποκτήσουν σχετικά υψηλές ενέργειες, το μικρό κέρδος ενέργειας ανά περιστροφή καταναλίσκεται ως ακτινοβολία συγχρότρου, η οποία έτσι εμποδίζει την αύξηση της ενέργειας των ηλεκτρονίων της δέσμης.  Η δέσμη αυτή αποκτά ενέργειες της τάξης των 350 MeV. Χρησιμοποιείται στα νοσοκομεία για ακτινοβόληση όγκων.
Παραθέτω  στοιχεία για να αντιληφθούμε σε τι μεγέθη αναφερόμαστε όταν μιλάμε για ένα κύκλοτρο.
‘ … Επιτροπή ειδικών προτείνει στην αμερικανική κυβέρνηση να παρατείνει για τρία χρόνια τη λειτουργία του επιταχυντή Tevatron στο Ίλινοϊ, προκειμένου να συνεχιστεί η αναζήτηση του φευγαλέου σωματιδίου που δίνει στην ύλη τη μάζα της. Ο επιταχυντής, μέσα στον οποίο πρωτόνια συγκρούονται με αντιπρωτόνια σε υψηλές ταχύτητες, θα μπορούσε έτσι να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την ύπαρξη του σωματιδίου Χιγκς πριν από τον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων στο ευρωπαϊκό CERN. Αν και οι επιστήμονες των δύο επιταχυντών διαψεύδουν ότι είναι ανταγωνιστές, και επισημαίνουν ότι τα δύο ερευνητικά ιδρύματα λειτουργούν συμπληρωματικά, ο εντοπισμός του Χιγκς στο Tevatron σίγουρα θα ενίσχυε το επιστημονικό γόητρο των ΗΠΑ.  Για να συνεχίσει να λειτουργεί το Tevatron, το διάσημο εργαστήριο Fermilab του Ίλινοϊ όπου βρίσκεται ο επιταχυντής θα χρειαζόταν τουλάχιστον 35 εκατομμύρια δολάρια επιπλέον το χρόνο.  Λόγω σχεδιασμού, ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων (LHC) του CERN θα μπορούσε θεωρητικά να ανιχνεύσει πιο εύκολα το παράξενο σωματίδιο. Λόγω τεχνικών προβλημάτων, όμως, ο LHC λειτουργεί ακόμα στη μισή από τη μέγιστή ενέργειά του, και το 2012 θα χρειαστεί να κλείσει για 15 μήνες λόγω εργασιών συντήρησης και βελτίωσης. Αυτό σημαίνει ότι το Tevatron θα μπορούσε να νικήσει στην κούρσα. Το σωματίδιο Χιγκς, ή «σωματίδιο του Θεού» όπως έχει ονομαστεί, δημιουργεί ένα πεδίο που δίνει στα υλικά σωματίδια τη μάζα τους. Αν η ύπαρξή του διαψευστεί, οι επιστήμονες θα αναγκαστούν να αναθεωρήσουν το Καθιερωμένο Μοντέλο της σωματιδιακής φυσικής. ‘ .   
ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΗ ΤΩΝ  Π Υ Κ Ν Ω Τ Ω Ν  ΓΕΩΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΡΕΥΣΤΩΝ
 
 
Λειτουργούσαν - και κάποια λειτουργούν ακόμη - σαν τεράστιες ΛΙΘΙΝΕΣ ΚΕΡΑΙΕΣ εκπομπής ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.  Ανάλογα με την περίσταση - ενεργειακή κατάσταση του περιβάλλοντα χώρου - λειτουργούσαν και σαν ΣΥΣΣΩΡΕΥΤΕΣ ενέργειας. Επίσης  μπορούσαν να λειτουργούν κάποια από αυτά και σαν τεράστιοι ΠΥΚΝΩΤΕΣ ενέργειας.  Ο πυκνωτής , στη γνωστή και ευρέως διαδεδομένη σήμερα τεχνολογία των μικροηλεκτρονικών, λειτουργεί και με τις δύο παραπάνω ιδιότητες. Συσσωρεύει σταδιακά ενέργεια, ΚΑΙ την εκπέμπει ολόκληρη , στιγμιαία ή σε μικρό χρονικό διάστημα. Φανταστείτε το σαν έαν ΑΟΡΑΤΟ ΟΠΛΟ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΓΕΩΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΡΕΥΣΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ , ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ , ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΥΜΕΝΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΎΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΊΣΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΝ ΑΡΧΙΚΟ ΡΟΛΟ των κατασκευών αυτών. Είναι ένα από τα έργα που σκοπεύουμε να αναλάβουμε στα πλαίσια λειτουργίας του ΙΓΕΚ.    Δύο περιπτώσεις φαίνεται ότι υπάρχουν για τη χρήση τους.
Η πρώτη περίπτωση χρήση τους ήταν η ΓΕΩΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ. Μέχρι εδώ όλα βαίνουν καλώς για τον άνθρωπο.
 
Η δεύτερη περίπτωση, αντίθετα, που πρέπιε να εξετάσουμε , ήταν  η ενεργειακή φόρτιση του χώρου (περίπτωση ιερών χώρων, μαντείων , κλπ).  Στην περίπτωση αυτή τα πράγματα πέρνουν άλλη τροπή.
 
Στην περίπτωση των υποτιθέμενων ταφικών μνημείων των Αχαιών, των ΘΟΛΩΝ, με το εντυπωσιακό προς τον ουρανό προσανατολισμένο τρίγωνο, τις γιγάντιες θύρες και με λαξευμένα, ενίοτε, στον βράχο εσωτερικά καθίσματα – ενισχύει την εντύπωση ότι χρησιμοποιούνταν σαν άβατα όπου γίνονταν τελετές για τους ζωντανούς, αν και αργότερα υποβαθμίστηκαν με τους ενταφιασμούς. Όπως ακριβώς συνέβη με πολλά αρχαία σπήλαια, τα οποία είναι ΦΥΣΙΚΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΕΣ ΓΕΩΕΝΕΡΓΕΙΑΣ,  που από τόποι μύησης ( ) , σε μεταγενέστερες εποχές,  ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ , απλοί ΤΑΦΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ. Οι φερόμενοι ως βασιλικοί τάφοι, θόλοι (κάτω αριστερά εικόνα) εφόσον είναι κυκλικοί , θα πρέπει να λειτουργούν και αυτοί σαν κύκλοτρον, λόγω της ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗΣ ΔΟΜΗΣ ΛΙΘΟΔΟΜΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΊΑ ΈΧΟΥΝ ΚΤΙΣΘΕΊ.  Η κωνική , λίθινη σκεπή τους , φανερώνει λειτουργία σπειροειδούς μορφής, όσον αφορά τα γεωενεργειακά ρευστά.  Αναπαράσταση της πιθανής λειτουργίας του θόλου, υπάρχει στην αμέσως επόμενη εικόνα (κάτω αριστερά). Στην κάτω δεξιά εικόνα φαίνεται το εσωτερικό της θόλου.
 Ετσι, αγόμαστε στη δεύτερη περίπτωση, αυτή που κάποιοι αρχαιολόγοι πιστεύουν,  ότι δηλαδή η θόλος να ήταν ένα θησαυροφυλάκιο  πνευματικών  αγαθών, ένας χώρος μήυσης που ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ  - με την συγκέντρωση γεωενεργειακών ρευστών – ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΟΣ. Το κωνικό σχήμα της θόλου , μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται γιά χώρους που είτε εκρέουν (εικόνα κάτω δεξιά )  , είτε εισρέουν  (εικόνα κάτω αριστερά )  γεωενεργειακά ρευστά.  Σχηματικά στον τρισδιάστατο χώρο,  ο ΘΟΛΟΣ είναι κανονικό , τρισδιάστατο,  τρίγωνο, δηλαδή  πυραμίδα,  που είναι εγγεγραμμένο μέσα σε ένα κοσμικό ημισφαίριο.  Το ότι ο θόλος είναι κατασκευασμένος στο ΑΝΩ  ημισφαίριο, φανερώνει ουράνιες θεότητες ή τον προς θέωση άνθρωπο. Δεν είναι σε καμία περίπτωση ναός λατρείας υποχθόνιων οντοτήτων.  
 
Η άποψή μας είναι ότι οι ΘΟΛΟΙ είναι μνημεία της λατρείας των Δρυίδων, που στην Ελλάδα άνθισε στο ιερό της ΔΩΔΩΝΗΣ και σίγουρα πρόκειται για ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, πάρα πολύ παλαιό χρονικά.
    
Δοκίμασα να βάλω την κεφαλή μου ακριβώς κάτω από το κέντρο της Θόλου. Η εικόνα του τρόπου που έχει κτισθεί το σκέπαστρο της ΘΟΛΟΥ (πάνω δεξιά εικόνα), που υπάρχει από πάνω μου (πάνω αριστερά εικόνα), θυμίζει έντονα ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ στροβιλισμό.  Πιστεύω ότι αντίστοιχος ήταν και ο στροβιλισμός των γεωενεργειακών ρευστών (κόκκινη γραμμή) και ότι προκαλούσε ιδιαίτερα συναισθήματα και καταστάσεις σε αυτούς που πιθανώς θα μυούνταν στη λατρεία των Δρυίδων...  Πιθανότατα, όπως σε όλες τις αρχαίες μυστηριακές τελετές, ( Ελευσίνια μυστήρια (περιγράφω εδώ πως μάλλον το έκαναν. Με τη βοήθεια τελλουριακών ρευμάτων.  ) , Θιβετιανή γιόγκα (γίνεται με τη σταδιακή ελάττωση της αναπνοής) , ο χορός των δερβίσιδων του Ρούμ (κάτω εικόνα) , το κάμα σούτρα των Ινδών (εκεί γινόταν με το σέξ), τα σκληρά ναρκωτικά σήμερα  (τα ναρκωτικά απενεργοποιούν τον εγκέφαλο και απελευθερώνεται ο νους) και πολλές άλλες ΄΄ τεχνικές ΄΄ ) ο στροβιλισμός των γεωενεργειακών ρευστών θα βοηθούσε ή συντελούσε στη δημιουργία του αστρικού ταξιδιού ή αστρικής προβολής, με την απελευθέρωση του νού από το υλικό σώμα και δη τον εγκέφαλο (= ΕΝ ΤΗ ΚΕΦΑΛΗ). Ο  νους (ή ΑΔΑΜ ή συνεήδηση ή Λόγος ή Λογική) είναι αυτός που υπάρχει εν τη = μέσα στην κεφαλή. Ο ρόλος του εγκεφάλου είναι να μην αφήνει το νου να εξέρχεται από το σώμα, πράγμα που γίνεται μόνο στον ύπνο ...
Αναφέρω εδώ ότι οι ΘΟΛΟΙ μοιάζουν ΑΠΟΛΥΤΑ με κάποια ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΑ   σχήματα που έχουν βρεθεί στους ΔΕΛΦΟΥΣ -ίσως και αλλαχού, αλλά δεν έχω προσωπική άποψη -  και είναι προφανώς λατρευτικά σύμβολα (εικόνα κάτω δεξιά). Τα ονομάζουν ΟΜΦΑΛΟΥΣ , αλλά δεν θεωρώ ότι πρόκειται για ομφαλούς. Στην κάτω αριστερά εικόνα φαίνεται ένας δελφικός ομφάλιος Λίθος φέρει την επιγραφή ΓΑΣ, που είναι η γενική της δωρικής Λέξης Γα ( = Γαία) και σε ανάγλυφο, την αναπαράσταση τον δικτύου των λεγομένων αγρηνών, δηλαδή των γεωενεργειακών ρευστών ( μάλλον  των τελλουρικών ρευμάτων της γης).Στο μέσον κάτω , υπάρχει ένας αντίστοιχος κέλτικος ομφαλός.   Παρατηρείστε ότι στον Κέλτικο ομφαλό τα αόρατα γεωενεργειακά ρευστά ρέουν σαν τα υλικά κύματα της θάλασσας.
 
        
 
 
Κλείνοντας την παρένθεση αυτή με τους μυστηριώδεις  - οχι για εμένα πλέον - ΘΟΛΟΥΣ , θα ανοίξω άλλη μιά παρένθεση, αναφέροντας ότι σε γεωπαθογόνες ζώνες, δηλαδή σε σημεία με ισχυρή ή διαταραγμένη ροή γεωενεργειακών ρευστών, παρατηρούνται σημαντικές μεταβολές φυσικών παραμέτρων. Μερικές από αυτές είναι : η  αντίσταση( ηλεκτρική) του εδάφους, η ηλεκτρική αγωγιμότητα,  ιονισμός του αέρα , η συχνότητα πτώσεως κεραυνών, η ανάπτυξη ανθρώπων, ζώων και φυτών, η ηλεκτρική αντίσταση του δέρματος, η ταχύτητα καθίζησης του αίματος, το σχήμα και το χρώμα της οφθαλμικής ίριδας και του ζωικού ενεργειακού πεδίου αλλά και κυτταρικές μεταλλάξεις ανθρώπων, ζώων και φυτών και μεταλλάξεις στην ανθρώπινη φυσιολογία και συμπεριφορά.      Η ένταση των γεωενεργειακών ρευστών εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, και είναι συνάρτηση  της μορφολογίας του εδάφους , της θέσης του ήλιου και της σελήνης και του γήινου μαγνητικού πεδίου. Στη γήινη επιφάνεια λοιπόν, λόγω της συμπτώσεως ορισμένων από τα παραπάνω στοιχείων, υπάρχουν σημεία ή περιοχές ισχυρής ή διαταραγμένης περιοχής γεωενεργειακών ρευστών. Αυτά τα μέρη χαρακτηρίζονται ως γεωπαθογόνες ζώνες και έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα για την ανθρώπινη υγεία. Παρόλα αυτά, η ακριβής φύση και οι ιδιότητες της γεωακτινοβολίας είναι , όπως προαναφέραμε υπό έρευνα. Γνωρίζουμε ότι δεν είναι μονοκυματική αλλά αποτελείται από κατά πλάτος και, εν μέρει, κατά συχνότητα, διαμορφωμένες υψίσυχνες ακτινοβολίες ιόντων, νετρονίων και ακτίνων ΄΄γ΄΄. Γίνεται δε πραγματικά επικίνδυνη για τα έμβια όντα μόνον όταν εστιαστεί από υπόγεια ρεύματα νερού, κάποιων μετάλλων και ιδίως όταν αυτή η γραμμή συγκέντρωσης διασταυρωθεί με άλλη όμοιά της ή με μία γραμμή ενός εκ των γνωστόν παγκοσμίων γεωπαθητικών  γεωδαιτικών δικτύων, όπως προαναφέραμε.
Ο ελλαδικός χώρος δέχεται έντονες επιδράσεις γεωμαγνητικών ακτινοβολιών, και αυτό είναι φυσικό, καθώς φαίνεται να είναι η πρώτη ξηρά που δημιουργήθηκε στον πλανήτη. Ορισμένες θετικές γεωμαγνητικές ακτινοβολίες που εκπέμπονται σε χώρους όπως της Επιδαύρου , των Μηκυνών , των Δελφών είναι από τις ισχυρότερες στον κόσμο. Και στις τρεις περιπτώσεις υπάρχουν κυκλικά κτίσματα , τα οποία λειτουργούν σαν ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΕΣ ΘΕΤΙΚΩΝ ΓΕΩΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΡΕΥΣΤΩΝ.
   ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΥΚΛΟΤΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗΤΑ. ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΘΕΙ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
Στο χώρο της αρχαίας Επιδαύρου, είναι το  Ασκληπιείο και ειδικά το επονομαζόμενο και ΄΄κτίριο της θόλου΄΄.
Στις Μυκήνες, είναι το περίεργο αυτό κυκλικό κτίσμα , που περιβάλλεται από λίθινες ορθογώνιες πλάκες (κάτω).
 
Στους Δελφούς , είναι ο κυκλικός ναός που ευρίσκεται κάτω ακριβώς από την περιοχή της Κασταλίας πηγής, μετά τον επαρχιακό δρόμο Δελφών - Αράχωβας.
  
Μιά θεωρεία μου , για τη συμπεριφορά των γεωενεργειακών ρευστών, στις περιοχές της Επιδαύρου , των Μηκυνών , των Δελφών , αλλά και άλλων  περιοχών σε Ελλάδα και Κύπρο, υπάρχει σε άλλη ιστοσελίδα μου.
Και τα τρία αυτά κατασκευάσματα εμφανίζουν ισχυρή θετική ακτινοβολία, η οποία φαίνεται ότι ενισχύεται από τη σπειροειδή μορφή των θεμελίων του κυκλικού σχήματος του κτίσματος.
Eνας πιθανός τρόπος λειτουργίας των εξισορροπητών στις Μυκήνες και την Επίδαυρο , δίνεται παρακάτω. Αριστερά παρουσιάζονται εικόνες από τον Ουδετεροποιητή Γεωενεργειακών Ρευστών (ΟΓΡ) των Μυκηνών και δεξιά από τον αντίστοιχο ουδετεροποιητή γεωενεργειακών ρευστών της Επιδαύρου O τρόπος που λειτουργούν είναι διαφορετικός. Στην πρώτη περίπτωση (αριστερά ) είναι διπλό ενεργειακό ΚΥΚΛΟΤΡΟΝ και στη δεύτερη (δεξιά) ενεργειακός ΣΠΕΙΡΟΕΙΔΗΣ συγκεντρωτής. Και στις δύο περιπτώσεις οι λίθινοι, κρυσταλλικής δομής λόφοι του περιβάλλοντος χώρου, χρησιμοποιούνται σαν ΑΝΑΚΛΑΣΤΗΡΕΣ (Κ1, Κ2..Κν) των γεωενεργειακών ρευστών και υπάρχει ιδιαίτερη σήμανση του χώρου από βραχομορφές.
Διπλό Ενεργειακό ΚΥΚΛΟΤΡΟΝ Μη κυνών    Ενεργειακός ΣΠΕΙΡΟΕΙΔΗΣ Συγκεντρωτής  Επιδαύρου
 
 
   
                                
 
 
 
Χαρακτηριστική περίπτωση τεχνητών ορθόλιθων, είναι αυτή των 39 πλακών που η ηλικία τους είναι 11.000 ετών στη ΝΔ Μ.ΑΣΙΑ. Πρόκειται προφανώς για κάποιο πανάρχαιο κύκλοτρον, όμοιο με αυτό των ΜΗ ΚΥΝΩΝ.
Στην περίπτωση του ΚΥΚΛΟΤΡΟΝ, τα γεωενεργειακά ρευστά φαίνεται ότι αναγκάζονται να κινηθούν προς την Ανώτερη ατμόσφαιρα, ενώ στην περίπτωση του ενεργειακού Σπειροειδή Συγκεντρωτή, αναγκάζονται να γειωθούν , όπως το ηλεκτρικό ρεύμα, μέσα στη γη.  Το τελευταίο δε θα πρέπει να μας εντυπωσιάζει μιάς και τα τελλουριακά ρεύματα χρησιμοποιήθηκαν για τέτοιο σκοπό.‘Τελλουριακό ρεύμα’, προέρχεται από το λατινικό  tellūs, που σημαίνει  "τη γη" και είναι  ένα ηλεκτρικό ρεύμα που κινείται υπόγεια ή μέσω της θάλασσας. Το αποτέλεσμα από τα τελλουριακά ρεύματα, τις φυσικές αιτίες, την ανθρώπινη δραστηριότητα και τα λοιπά διακριτά ρεύματα, αλληλεπιδρούν σε ένα σύνθετο σχέδιο. Τα ρεύματα αυτά είναι εξαιρετικά χαμηλής συχνότητας  και ταξιδεύουν πάνω σε μεγάλες περιοχές σε ή κοντά στην επιφάνεια της γης. Τα τελΛουριακά ρεύματα είναι φαινόμενα που παρατηρούνται στο μανδύα της γης. Το Σεπτέμβριο του 1862, πραγματοποιήθηκε στις ’λπεις του Μονάχου (Lamont, 1862) ένα πείραμα για να εξετάσει συγκεκριμένα γήινα ρεύματα. Τα ρεύματα προκαλούνται πρώτιστα από τις αλλαγές στο εξωτερικό μέρος του Γήινου μαγνητικού πεδίου, προκαλούνται δε συνήθως από τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ  του ηλιακού ανέμου και  της μαγνητόσφαιρας ή είναι αποτελέσματα της ηλιακής ακτινοβολίας στην ιονόσφαιρα. Τελλουριακά αποτελέσματα προκύπτουν επίσης από  καταιγίδες με κεραυνούς.  Τα τελλουριακά ρεύματα ρέουν στα στρώματα της επιφάνειας της γης. Η ηλεκτρική δυνατότητα στη γήινη επιφάνεια μπορεί να μετρηθεί σε διαφορετικά σημεία, επιτρέποντας σε μας να υπολογίσουμε τα μαγνητικά μεγέθη και τις κατευθύνσεις των τελλουριακών ρευμάτων και από εκεί την αγωγιμότητα της γης. Αυτά τα ρεύματα είναι γνωστό ότι έχουν ημερήσια χαρακτηριστικά και η γενική κατεύθυνση της ροής είναι προς τον ήλιο. Τα τελλουριακά ρεύματα θα κινηθούν μεταξύ κάθε μισού της επίγειας σφαίρας όλο το χρόνο. Κινούνται από τον ισημερινό (πρωινό) και τον πόλο (νύχτα).  (Το τελευταίο μας θυμίζει την εξάμηνη εναλλαγή του Απόλλωνα και του Διονύσου στην ‘επιστασία’ των Δελφών, στην Ελληνική Μυθολογία) Και οι τελλουριακές και οι μαγνητοτελλουριακές μέθοδοι χρησιμοποιούνται για να ερευνήσουν τη δομή κάτω από τη γήινη επιφάνεια (όπως στη βιομηχανική έρευνα). Για  εξερεύνηση ορυκτών πόρων οι στόχοι είναι αγώγιμα σώματα μεταλλεύματος. Αλλες χρήσεις περιλαμβάνουν την εξερεύνηση σε  γεωθερμικούς τομείς,  δεξαμενές  πετρελαίου, υπόγειο νερό,  αίθουσες  μάγματος, και  τεκτονικά όρια  πλακών. Τα τελλουριακά ρεύματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να παραγάγουν ένα χρήσιμο ρεύμα χαμηλής τάσης με τη βοήθεια της γήινης μπαταρίας. Τέτοιες συσκευές χρησιμοποιήθηκαν για  σύστημα  τηλέγραφων στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι το 1859…  (εκ της ηλεκτρονικής  εγκυκλοπαίδειας ‘Wikipedia’ ).
Στο διπλό ενεργειακό ΚΥΚΛΟΤΡΟΝ , υπάρχει το φαινόμενο του διπλού όφι  των στροβιλιζόμενων, και ανερχόμενων κατά κατακόρυφο γήινο άξονα, γεωενεργειακών  ρευστών,(παρακάτω εικόνα)  απεικονίζεται με τα γράμματα (Ν) και (Ε).  Αυτό ήταν το σύμβολο του Ασκληπιού, τα 2 συστρεφόμενα φίδια. Τα πτερά άνωθεν  συμβολίζουν γενικά κάθε πνεύμα, αλλά και την πνευματική διάσταση. Η σφαίρα στο πάνω μέρος είναι προφανώς ο ΟΥΡΑΝΟΣ και η ράβδος, η οδός που συνδέει τον ΟΥΡΑΝΟ με τον ΥΛΙΚΟ ΚΟΣΜΟ.       
 Η έλιξ και το φίδι σε σπείρα είναι τα αρχαία σύμβολα των γεωενεργειακών ρευστών. Εκεί, πολλές φορές δημιουργούνται είτε θετικοί  (καλοσύνη) ενεργειακοί κραδασμοί ,  είτε αρνητικοί (φόβος).
 Όλοι οι μύστες, από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας, θεωρούσαν τον πλανήτη γη, ζωντανή οντότητα. Όχι μόνον ο Ορφέας και ο Πυθαγόρας, αλλά και άνδρες σαν τον Γκαίτε και τον Ρούντολφ Στάινερ. Σήμερα, γνωρίζουμε ότι η επιφάνεια του πλανήτη μας πάλλεται ρυθμικά, σαν μια γιγάντια καρδιά και ανασηκώνεται, περίπου 2 μέτρα, κατά τη διάρκεια της ημέρας ενώ τη νύχτα συστέλλεται. Για τους αρχαίους Έλληνες η Γαία όχι μόνον είναι ζωντανή, αλλά έχει και νευρικό σύστημα σε συνδυασμό με το μαγνητικό της πεδίο, με κομβικά σημεία ενέργειας, παρόμοια με τα σημεία βελονισμού που υπάρχουν στο ανθρώπινο σώμα. Πρόκειται για μια ακόμα ένδειξη ότι ο κάθε μικρόκοσμος αντανακλά την εσωτερική τουλάχιστον, μορφή και τα ενεργειακά χαρακτηριστικά γνωρίσματα του μακρόκοσμου. Οι ευθείες γραμμές μεταφοράς ενεργείας, γνωστές σήμερα ως τελλουρικά ρεύματα, όταν είχαν σχέση με μια θετική για τον άνθρωπο δύναμη, συμβολίζονταν από φίδι ή δράκο. Ανάλογο συμβολισμό πρέπει να έχουν τα φίδια που περιελίσσονται στο κηρύκειο του Ερμή και στη ράβδο του Ασκληπιού. Όμως έχουμε και τούς δρακοκτόνους Απόλλωνα, Βελλερεφόντη, Περσέα και ’γιο Γεώργιο που συνδέουν το ερπετό με τη θετική ενέργεια.  Γι αυτό ο Απόλλων  καταδικάζεται  από  τούς θεούς  μετά  το φόνο του Πύθωνος, ενώ οι ποραδόσεις των Κινέζων θεωρούν έγκλημα τον φόνο του  Δράκοντος.
Στα τέμπλα των ορθόδοξων εκκλησιών υπάρχουν πάντα παραστάσεις δράκων οι οποίοι επιβουλεύονται τους ανθρώπους.  Μάλιστα στο Βιβλίο του Ενώχ , αναφέρεται ο Αρχάγγελος Γαβριήλ , ως ο επιβλέπων τους δράκοντες.  Δεν υπάρχουν θετικοί , παρά μόνο αρνητικοί δράκοι στην Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη. Από τα παραπάνω καθίσταται φανερό ότι οι ‘δράκοι’ φαίνεται να είναι μάλλον αρνητικά και επικίνδυνα τόσο για τον υλοποιημένο άνθρωπο , όσο και για τον άνθρωπο   πνεύμα , κανάλια ενέργειας.  Αν αυτό συνδιασθεί,  με αυτά που η ιδρύτρια του Ελληνικού Ινστιούτου γεωπάθειας  και γνωστή γεωπαθολόγος GERARDIS , ότι δηλαδή στο χώρο των τελλουρίων (τα ονομάζει ενεργειακούς τοίχους 400 μέτρων ) κινούνται διάφορες μορφές πνευμάτων , τότε καταλαβαίνει κανείς ότι το πρόβλημα για τον άνθρωπο γίνεται μεγαλύτερο.
Οι Κινέζοι, τα τελλουρικά ρεύματα ακόμα και σήμερα τα ονομάζουν "γραμμές του ρεύματος του δράκου" και τα χωρίζουν σε δύο είδη, το αρνητικό (θηλυκό ή Γιν) και το θετικό (αρσενικό ή Γιάνγκ), τα οποία παριστάνουν με μία Λευκή τίγρη και έναν γαλάζιο δράκο αντίστοιχα, Όπως αναφέραμε ήδη, οι αρνητικές πηγές ενεργείας ελκύουν, ανάμεσα σε άλλα, τα αιλουροειδή (γάτες) που στη συγκεκριμένη περίπτωση αντιπροσωπεύονται από την τίγρη.    Οι σύγχρονοι Κινέζοι, κληρονόμοι μιας πανάρχαιας γνώσης,  - προσωπικά πιστεύω ότι συμπίπτει ακριβώς με τη γνώση του Ασκληπιού , ας μη μας διαφεύγει μάλιστα ότι μία τεράστια Κινεζική επαρχία , ονομάζεται ΓΙΟΥΝΑΝ, δηλαδή Ίωνες - εξακολουθούν να πιστεύουν πως το Γιάνγκ τρέχει κατά μήκος των οροσειρών, με σημεία έντασης τις βουνοκορφές, ενώ το Γιν τρέχει κατά μήκος των κοιλάδων, των ποταμών, και των υπογείων στοών.  Γι' αυτό και στην επίπεδη Αίγυπτο οι αρχαίοι κατασκεύασαν Γιάνγκ  πυραμίδες, για να εξισορροπήσουν τον Γιν – Νείλο.   Στην Ελλάδα κατασκευάσθηκαν ελάχιστες πυραμίδες, βασικά σε πεδιάδες (πλην αυτής του Ολύμπου) , διότι η μορφολογία της Ελλάδος εξισορροπεί με φυσικό τρόπο το Γιάνγκ των βουνοκορφών με το Γιν των ποταμών και των αίτιων. Τον ίδιο σκοπό φαίνεται να εξυπηρετεί και η γνωστή Πυραμίδα του Αργούς στην ομώνυμη πεδιάδα.   Μία προσωπική έρευνα που έκανα πάνω σε αυτό το θέμα υπάρχει εδώ και φαίνεται να ξεκαθαρίζει τη θέση της ακρόπολης των Μυκηνών , από ενεργειακής άποψης
Τις ενέργειες αυτές , τις απεικονίζω με κόκκινο (Βουνοκορφές) και κίτρινο (κοιλάδες) , διακεκομμένο βέλος.
Γιά κάποιους άλλους , σήμερα δεν υπάρχει αμφιβολία πως το ρεύμα του δράκου είναι μία φυσική δύναμη που ρέει κατά μήκος του μαγνητικού πεδίου της γης. Ισως είναι η ενέργεια της οργόνης που ξαναανακάλυψε ο Βίλχελμ Ράιχ. Είναι άλλωστε γνωστές οι σχέσεις των Ναζί με τους θιβετιανούς και τη ΄΄θρησκεία΄΄ της ΄΄κοίλης γης΄΄. Την αναζητούσαν επίμονα. Και έψαχναν τα χωροχρονικά ή φυσικά περάσματα προς την κοίλη γη. Γνωστ΄ές είναι άλλωστε οι ΄΄γεωλογικές΄΄ τους μελέτες στην περιοχή ΚΟΙΛΑ της Εύβοιας.  Εκεί που κάποτε  μυστηριοδώς , χάθηκαν 1000 περσικά πλοία...  
Επίσης το ρεύμα του δράκου είναι ο ζωικός μαγνητισμός του Φμάντζ Μέσμερ ,ο οδυλισμός του Κάρλ Φον Ράιχενμπαχ, το πράνα των Ινδών, ο Aιθήρ ή Πεμπτουσία των αρχαίων Ελλήνων ή η ενέργεια που σήμερα είναι γνωστή ως πυραμιδική ενέργεια" (οι πλέον ευνοϊκές τοποθεσίες για τον άνθρωπο είναι εκεί που διασταυρώνονται δύο τέτοια ρεύματα), Υποθέτουμε σήμερα πως οι αρχαίοι Έλληνες εύρισκαν αυτά τα σημεία με τη μαντεία ή τη ραβδοσκοπία, αν και πρέπει να υπήρχαν προκατακλυσμιαίες, υψηλού επιπέδου επιστημονικές γνώσεις, μερικές από τις οποίες διατηρήθηκαν από τα αρχαία ελληνικά ιερατεία μέχρι την καταστροφή τους από τις ορδές του Αλάριχου, τον 5ο αιώνα.
Στον Ελλαδικό χώρο υπάρχουν πάμπολλες βραχομορφές που παριστούν δράκους.  Η ετοιμολογία της λέξης σε δεύτερο επίπεδο - σημαίνον - μας παραθέτει τα εξής  :  ΔΡΑΚΟΣ -->  Δ + ΡΟΑΣ + Κ.   Η αναφορά και μόνο στις ΡΟΕΣ ενέργειεας μας φανερώνει πολλά... 
Το ιδεόγραμμα ΄΄Δ΄΄ παριστά την Αγία ΘΕΙΚΉ Τριάδα, αλλά και τον πνευματικό άνθρωπο , πριν την πτώση του από τον ουρανό. 
Το ιδεόγραμμα ΄΄Κ΄΄ , είναι συνώνυμο του ΚΑΚΟΥ .   Εχει να κάνει με την πτώση στον υλικό κόσμο.  Το συμπέρασμα είναι ότι ΔΡΑΚΟΣ , είναι γεωενεργειακά ρευστά στα οποία ταξιδεύουν πνεύματα, αλλά οδηγούν από τον ουρανό στην ύλη και επομένως στην πτώση των ουράνιων δυνάμεων στον υλικό κόσμο. 
Παραθέτω ένα τεράστιο δράκο, βραχομορφή που λέγεται ότι υπάρχει στη Ρόδο , το νησί των ΤΕΛΧΊΝΩΝ.
Η παραπάνω εισαγωγή έγινε για να εξετάσουμε κάποια ΦΥΣΙΚΑ - ΙΣΩΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ - ΚΥΚΛΟΤΡΑ.
ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΘΕΙ  ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
Ομως με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουμε συλλέξει για προκατακλυσμιαίους πολιτισμούς, ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΗ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗΣ ΔΟΜΗΣ ΛΙΘΟΥΣ. Οι παρεμβάσεις αυτές μπορεί να έχουν γίνει  είτε από ανθρώπους, είτε από ΄΄θεούς΄΄ είτε από πλάσματα που προήλθαν από τη μείξη ανθρώπων και αγγέλων (βιβλίο του ΕΝΩΧ)
Ενα τέτοιο τεράστοιο φυσικό (?) κύκλοτρον είναι αυτό του όρους ΚΥΛΛΗΝΗ , Π’ΝΩ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΌΡΙΝΘΟ (Ρ). Παρατηρείστε πως εισέρχεται η ροή ( κίτρινες γραμμές) , περιστρέφεται στο φυσικό κάτοπτρο ( Κ) και στη συνέχεια εκτοξεύεται από το φυσικό (?) στόμιο (ανοικτού ημι - σωληνοειδούς σχήματος (Θ)   ) που υπάρχει στο όρος αυτό.  Ολη η ενέργεια (ΚΌΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΉ) κατευθύνεται στην περιοχή της Κορίνθου (κόκκινος κύκλος) .  Το όνομα και μόνο του όρους Κυλλήνη μας λέει ΤΟ ΈΡΓΟ ΤΟΥ.    ΚΥΛΛΗΝΗ  =  ΚΕΙ ΛΥΝΕΙ , δηλαδή εκεί ΄΄λύνονται΄΄ κάποιες ενέργειες. 
 
 
 
 
 
Αλλο φυσικό κύκλοτρον είναι αυτό του όρους ΟΛΥΜΠΟΣ.   Παρατηρείστε πως εισέρχεται η ΕΞΕΡΧΟΜΕΝΗ ροή ( κόκκινη  γραμμή )  εκτοξεύεται από το φυσικό (?) στόμιο  που υπάρχει στο όρος αυτό και κατευθύνεται στην περιοχή της ΕΠΑΝΟΜΗΣ  , ανατολικά της Θεσσαλονίκης.  Το όνομα και μόνο ΕΠΑΝΟΜΗ (επάνω + νομή, δηλαδή η ενέρεγια κατευθύνεται επάνω στη νομή)  και εδώ μας  λέει ΤΟ ΈΡΓΟ ΤΟΥ. 
 
 
 
 
 
Ενα άλλο 'κύκλοτρον' φαίνεται να είναι αυτό του γνωστού ΑΚΡΟΚΟΡΙΝΘΙΟΥ βράχου, στην Κόρινθο.
 
 
Το    ΚΥΚΛΟΤΡΟΝ ήταν τεράστια ΚΟΙΛΑ κάτοπτρα , που συνέλλεγαν αυτή την ενέργεια.   Ο κεραυνός του ΔΙΑ από τέτοιο  μηχανισμό ή  ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ μηχανισμών αντλούσε την ισχύ του.  Το σύμβολο του ΚΕΡΑΥΝΟΥ ΤΟΥ ΔΙΑ , το 6ο γράμμα της Ελληνικής διαλεκτικής, ήταν το σύμβολο του κεραυνού (δηλαδή το 'S' παραποιημένο σε σφηνοειδή γραφή) ... 
 
 ΚΥΚΛΟΤΡΟΝ  =   ΚΥΚΛΟς Των ΡΟώΝ 

Σήμερα προσπαθούν να ξαναφθάσουν σε αυτή την τεχνολογία με την κατασκευή τεράστιων επιταχυντών σωματιδίων.  Οπως το περιβόητο CERN.  Αλλά αντί να λαμβάνουν δωρεάν ενέργεια από τα άστρα,  καταναλώνουν τεράστια ποσά ενέργεια από τους φυσικούς πόρους του πλανήτη γαία.

Κάποια ψήγματα της τεχνολογίας αυτής μέσω του Προμηθέα, μεταδόθηκαν με τα ΕΛΕΥΣΙΝΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ σε κάποιους ανθρώπους.    Ο Ελληνικής καταγωγής ΝΙΚΟΛΑ ΤΕΣΛΑ ήταν ένας εξ’ αυτών.  

Ενα τέτοιο τεράστοιο φυσικό (?) κύκλοτρον είναι αυτό του όρους ΚΥΛΛΗΝΗ , ΠΑΝΩ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ (Ρ). Παρατηρείστε πως εισέρχεται η ροή ( κίτρινες γραμμές) , περιστρέφεται στο φυσικό κάτοπτρο ( Κ) και στη συνέχεια εκτοξεύεται από το φυσικό (?) στόμιο (ανοικτού ημι - σωληνοειδούς σχήματος (Θ)   ) που υπάρχει στο όρος αυτό.  Ολη η ενέργεια (ΚΌΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΉ) κατευθύνεται στην περιοχή της Κορίνθου (κόκκινος κύκλος) .  Το όνομα και μόνο του όρους Κυλλήνη μας λέει ΤΟ ΈΡΓΟ ΤΟΥ.    ΚΥΛΛΗΝΗ  =  ΚΕΙ ΛΥΝΕΙ , δηλαδή εκεί ΄΄λύνονται΄΄ κάποιες ενέργειες. Φαίνεται ότι Ενεργειακά η περιοχή της ΚΟΡΙΝΘΟΥ πρέπει να συνδέεται με την ΚΥΛΛΗΝΗ. 


Παρακάτω υπάρχουν εικόνες από παρόμοιο εργοστάσιο που πιστεύω ότι κάποτε λειτουργούσε στην περιοχή όπου η κοσμική ενέργεια ΄ΕΛΟΥΕ  (ΛΟΥΤΡΟΝ - > ΛΟΥΤΡΑ  εκεί ->  ΛΟΥΤΡΑΚΙ ..)  την περιοχή...  Παρακάτω φαίνεται  Κύκλοτρον με δύο ενεργειακές ακίδες (=  εστία )  στα Γεράνεια, πάνω από την πόλη του Λουτρακίου. Οι οξείς βράχοι , είναι ενεργειακές ακίδες (κίτρινο τρίγωνο) , ενώ οι κυρτοί ογγώδεις βράχοι, είναι οι πυκνωτές - συγκεντρωτές ενέργειας (κόκκιινο κυρτό σχήμα).  
 
 
 
Κάτω φωτογραφία.  Η εκροή ενέργειας εδώ φαίνεται να κατευθύνεται προς το ΛΕΧΙΟ (κίτινη γραμμή)  και την  (κυανή γραμμή) τεχνητή λίμνη  που υπάρχει παρά το ΗΡΑΙΟ, στο Λουτράκι  (Βουλιαγμένη).  Ο συγκεντρωτής  (γκρίζο κοίλο σχήμα) ΛΕΧΙΟΥ (ΑΚΡΟΚΟΡΙΝΘΟΥ) φαίνεται να έχει κάποια λειτουργία στο όλο ενεργειακό πλέγμα των υπερινών (κόκκινη γραμμή). 

 

Στην παρακάτω εικόνα η τεχνητή λίμνη ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ. Είναι θαλάσσιο νερό εγκλοβισμένο με φράγμα...  Ιδανική κατάσταση για χρήση ως αποθήκη ενέργειας ... Κάτω ακριβώς από τον ενεργειακό συλλέκτη.


παρακάτω φαίνεται καθαρά στο κέντρο της εικόνας ο ΑΚΡΟ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ (ενεργειακός συγκεντρωτής ΛΕΧΙΟΥ)  και δίπλα του ένας τεράστιος , οξύς ορθόλιθος ,  που πιστεύω ότι ήταν κάποια ενεργειακή ακίδα.   ΚΟΡΙ = ΡΟΙ +Κ = η ροή του 'Κ'.  ΝΘΟΣ = ΑΝΘΟΣ...  Ενεργειακός ανθός, δηλαδή το καθαρό μέρος της ενέργειας.. Αυτό που ...  ανθεί.


  Το ΚΥΚΛΟΤΡΟΝ του ΑΚΡΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ (ΛΕΧΙΟΥ) ...  σήμερα.
 
 
 
 
 
Η εκροή ενέργειας εδώ φαίνεται να κατευθύνεται προς το ΛΕΧΙΟ ή την μάλλον τεχνητή λίμνη
που υπάρχει παρά το ΗΡΑΙΟ, στο Λουτράκι.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου