Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Isla de las Munecas: Το στοιχειωμένο νησί με τις ανατριχιαστικές κούκλες


Ανάμεσα στα κανάλια της Χοτσιμίκο, νότια της Πόλης του Μεξικού, δεσπόζει ένα μικρό νησί το Isla de las Munecas που είναι «στολισμένο» με εκατοντάδες κομμάτια από ανατριχιαστικές κούκλες ενώ ο μύθος το έχει συνδέσει με την μαύρη μαγεία και την ύπαρξη πνευμάτων.

Ο παράξενος στολισμός του νησιού περιλαμβάνει κομματιασμένες κούκλες που κρέμονται από τα δέντρα και είναι αφιερωμένες σε ένα φτωχό κορίτσι που πνίγηκε κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες πριν πολλά χρόνια και σύμφωνα με το μύθο οι κούκλες του νησιού φιλοξενούν το πνεύμα της.

Πολλοί επισκέπτες υποστηρίζουν ότι έχουν δει τις κούκλες να κινούν τα κεφάλια τους και τα χέρια τους, ακόμη και να ανοίγουν τα μάτια τους. Μερικοί μάρτυρες ισχυρίζονται ότι έχουν ακούσει τις κούκλες να ψιθυρίζουν η μια στην άλλη, ενώ άλλοι που ήταν σε μια βάρκα κοντά στο νησί είπαν ότι οι κούκλες τους προσκάλεσαν να κατέβουν στο νησί.

Ωστόσο οι τρομακτικές κούκλες δεν «φύτρωσαν» στο νησί, αλλά τις έφερε ο Τζούλιαν, ο επιστάτης του νησιού ο οποίος ισχυρίζεται ότι βρήκε πρώτος το πνιγμένο κοριτσάκι αλλά δεν κατάφερε να το επαναφέρει. Λίγο αργότερα, ο ίδιος βρήκε την κούκλα του κοριτσιού να επιπλέει κοντά στα κανάλια και την κρέμασε σε ένα δέντρο, ως ένα τρόπος να δείξει σεβασμό και να τιμήσει τη μνήμη του κοριτσιού.

Τα επόμενα χρόνια ο Τζούλιαν άρχισε να μαζεύει και να κρεμάει κούκλες σε όλο το νησί προσπαθώντας να ευχαριστήσει το πνεύμα του άτυχου κοριτσιού που υποστήριζε ότι τον είχε στοιχειώσει.

Μετά από 50 χρόνια και με μια τεράστια συλλογή από κούκλες να κρέμονται στο νησί, ο Τζούλιαν βρέθηκε πνιγμένος κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες στο ίδιο σημείο όπου είχε πνιγεί το κορίτσι. Μετά το θάνατο του επιστάτη το 2001, το νησί με τις κούκλες έχει γίνει τουριστικό αξιοθέατο, όπου οι επισκέπτες τώρα πια συνεχίζουν την παράδοξη αυτή συλλογή φέρνοντας τις δικές τους παλιές κούκλες.









 
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου