Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

ΗΤΑΝ Ο ΜΩΥΣΗΣ ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ;..Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΚΟΣΜΟ ΒΑΣΙΛΙΑ...


Μετά απο μια μικρή έρευνα και έντονο προβληματισμό παρουσιάζουμε την σύνδεση των παρακάτω στοιχείων που μας οδήγησαν στον τίτλο του άρθρου. Το έναυσμα φυσικά ήταν το παρακάτω απόσπασμα που το διαβάσαμε στο άρθρο "Χαζάροι η 13η φυλή του Ισραήλ"

Σύμφωνα με τον Σίγκμουντ Φρόιντ που προκάλεσε έκπληξη σε πολλούς οπαδούς του στο τελευταίο μεγάλο του έργο «Μωυσής και ΜονοθεΙσμός», υποστηρίζει ότι ο Μωυσής δεν ήταν Εβραίος, αλλά Αιγύπτιος ευγενής. Συγκεκριμένα άνηκε στο στενό περιβάλλον του αιρετικού Φαραώ Ακενατόν (ο μόνος Φαραώ που προσπάθησε να επιβάλει το μονοθεϊσμό στην πολυθεϊστική αρχαία Αίγυπτο) ο οποίος βασίλεψε στην Αίγυπτο από το 1377 ως το 1358 π.Χ..

Αμέσως μετά το θάνατο του Ακενατόν και την επιστροφή του αιγυπτιακού λαού στην πολυθεϊστική του παράδοση, ο Μωυσής έφυγε από την Αίγυπτο με τους οπαδούς του, οι οποίοι ήταν κυρίως Σημίτες κάτοικοι του Δέλτα του Νείλου.  Ας δούμε όμως λίγο την εναλακτική ιστορία γύρω απο τον βασιλιά Ακεναντον που ίσως να γνώριζε και ο Φρόιντ...

Στην αρχαία Αίγυπτο οι πολίτες πίστευαν οτι οι Φαραώ τους ήταν γίοι του Όσιρι, άρα ζωντανοί θεοί.  Η θρήσκεια τους παρέμενε πολυθεική για χιλιάδες χρόνια, και η πίστη τους ανένδοτη σε οτί αφορούσε την προέλευση τους απο τον ουράνο. Η ιστορία θα αλλάξει όταν ο Φαραώ Ακενατόν θα βασιλέψει και θα μετατρέψει την θρησκεία σε αυστηρά μονοθειστική. Ποιόν ήταν όμως αυτός ο εκκεντρικός Βασιλιάς;

Σε όλες τις τοιχογραφίες και τα αγάλαματα εμφανίζεται με ένα επιμηκές κρανίο. Σύμφωνα με τη Αιγυπτιακή μυθολογία κι αυτός καταγόταν απο τους θεούς. Που έφτασαν στην γη κατα την διάρκεια του Tep Zepi . Το 1352πχ ο βασιλιάς Ακενατόν ανέβηκε στον θρόνο ως ο 10 ος Φαραώ της 18ης δυναστείας, σχεδόν αμέσως εφάρμοσε μια σειρά ριζικών θρησκευτικών αλλαγών συμπεριλαμβανομένης μιας απαγόρευσης σε αναφορές άλλων θεών. Διέταξε επίσης να αφαιρεθεί όλη η εικονογραφία και επέτρεψε μόνο ένα έμβλημα που ήταν το έμβλημα του θεού Ηλιου.

Κυριολεκτικά ένας ηλιακός δίσκος με περίεργους βραχίονες και ακτίνες προς τα κάτω. Η θεωρία που επικρατεί για αυτό το έμβλημα είναι οτι το κατασκεύασε συμφώνα με ένα υπτάμενο αντικείμενο που τον είχε επισκεφθεί απο τον ουρανό.. λεγοντάς του οτι "Αυτός είναι ο τρόπος είμαι ο θεός σας"
Αυτός ο θεός Ήλιος ήταν γνωστός ως Ατόν , ο Ακενατον ισχυρίστηκε οτι ήταν άμεσος απόγονος του Ατον.  Θέος για τους Αιγύπτιους σήμαινε οτί ήταν απόγονος των ουράνιων όντων.

Κατα την διάρκεια του 4ου έτους ως Φαραώ έκτισε την πρωτεύουσα Αμάρνα και την αφιέρωσε στον Ήλιο. Ο Ακενατόν θα πέράσει 10 χρόνια εκεί κανόντας αλλάγες στην θρησκεία στον πολιτισμό αλλά και στην δημόσια εικόνα του. Αυτό που παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον είναι η μυστηριώδες εμφάνιση του, συνδίαζε γυναικεία χαρακτηριστικά με αρρενωπα στοιχεία και ένα επιμηκές κρανίο, το στήθος του ήταν  βυθισμένο προς τα μέσα κάτι που ερχόταν σε αντίθεση με την εξιδανικευμενη εικονογραφία. Η σύζυγος του Ακενατόν Νεφετρίτη και τα παιδιά τους, επίσης εμφανιζόταν με επιμηκή κρανία.

Μετα τον θανατό του οι τοιχογραφίες και τα αγάλματα που απεικόνιζαν το πρόσωπο του αλλοιώθηκαν σκόπιμα  για λόγους που δεν γνωρίζουμε ακόμα και η Αιγυπτος πέρασε αυτόματα στην παλιά θρησκεία. Η επιβαιβέωση για το απόκοσμο σχήμα του Ακενατόν δώθηκε απο τον Αγγλό αρχαιολόγο Edward Ayrton το 1907 όταν ανακάλυψε το σώμα του στην Κοιλάδα των Βασιλέων.

Μετά απο όλα αυτά δεν υοθετούμε ούτε απορίπτουμε τίποτα, συνεχίζουμε την έρευνα με προεκτάσεις όπως την σύνδεση των εβραίων και την συνεργασία με την τερατόμορφη φυλή των Υξώς που  εκξράτευε συχνά εναντιών των Αιγύπτιων...προσεχώς

πηγές
http://www.youtube.com/watch?v=kCghhfpHtKA

http://el.wikipedia.org/wiki/

http://spacezilotes.wordpress.com

http://diabaths-ths-zwhs.pblogs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου