Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

H ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ...ΚΑΙ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Ο πατέρας του Λάζαρου και Γεώργιού Ζέρβα - Κουντουριώτη , Αναγνώστης είχε παντρευτεί την Μαρια Κοκκίνη, την κόρη του "Πλουσιότατου έμπορου" της Υδράς , Λάζαρου "Κοκκίνη" (οπώς ο έμπορος Αναστάσι Κοχίνης , πρόξενος της Ρωσίας στην Ζάκυνθο).

Το όνομα Cocchini είναι εβραικό παράγωγο του Cohen. Ο Λάζαρος και ο Γεώργιος Κουντουριώτες, ήσαν δηλαδή παιδιά μιας Κοέν, ενώ ο Λάζαρος έδωσε την κόρη του , σε έναν ιταλοεβραίο της levant company ονόματι Ορλάντο, του οποίου η οικογένεια είχε εγκαταστάθει τον 18ο αιώνα στις Σπέτσες και μετά στην Υδρα.

Για τις "θυσίες" τις περιόδου , 1821-1823 , η κλίκα των Κουντουριωτών έφαγε το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που έφθασαν στην Ελλάδα από τα δάνεια της Αγγλίας(1824-1825) , και μετάζητούσαν και άλλα, για τις θυσίες , του 1824-26 . Το 1828 , οι πλοιοκτήτες της Υδρας , απαιτούσαν απο τον Καποδίστρια 300.000 ισπανικά τάλιρα, που τα είχαν "δανείσει"στον αγώνα. Το 1856 τα υπολόγισαν με του τόκους σε 1.916.917 χρυσά φράγκα! Η αξία των πλοίων των αδελφών Κουντουριώτη τις παραμονές της επανάστασης ως κεφάλαιο , ητάν 8.900.000 χρυσά φράγκα και το 1830 είχε σχεδόν τριπλασιαστεί σε 25.000.000 χρυσά φράγκα...

Αλλες μικρότερες οικογένειες , εδώσαν πολύ περισσότερα. Ο καπετάν Θεόδωρος Γκίκας , θυσίσε και τα δύο του πλοία τον "ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ" και τον "ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ" και όλη του την περιουσία για το έθνος και η χήρα του πουλούσε αυγά για να ζήσει.

Τα στοιχεία απο το βιβλίο η επανάσταση των φιλογενών του Σπύρου Χατζάρα Σελ 163-64

2 σχόλια:

  1. Τό συμπέρασμα τού Σπ.Χατζάρα περί τής προέλευσης τού ονόματος "Κοκκίνη" από τό "Κοέν" είναι αυθαίρετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αποψη που τα αιτια των κακων που μας πλεσιωνουν ωφιλεται σε μια ομαδα η εθνος πχ των εβραιων ειναι παραλογη και μη ρεαλιστικη φαφλοι και φασιστικων αντιληψεων προπαγανδας εγκεφαλοι ανεγκεφαλοι θωρουν μακραν κοιμωμενοι παρα την πραγματικοτηταν

    ΑπάντησηΔιαγραφή