Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Υπέρ του γάμου των ομοφυλόφιλων ψήφισε η γαλλική Βουλή

Με πλειοψηφία 100 ψήφων, η γαλλική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε το νόμο που επιτρέπει το γάμο των ομοφυλόφιλων και τις υιοθεσίες παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια, ανοίγοντας το δρόμο για την εφαρμογή της ιστορικής αυτής μεταρρύθμισης.

Το νομοσχέδιο, που έχει προκαλέσει αντιδράσεις από κύκλους συντηρητικών και από θρησκευτικές ομάδες, υπερψηφίστηκε με 329 ψήφους υπέρ έναντι 229 κατά. Για να γίνει νόμος του γαλλικού κράτους θα πρέπει να περάσει και από τη γαλλική Γερουσία, στην ψηφοφορία που θα γίνει στις 2 Απριλίου.

«Δώσαμε έναν μεγάλο και τίμιο αγώνα», δήλωσε η υπουργός Δικαιοσύνης Κριστιάν Τομπιρά, η οποία ήταν από τους υπέρμαχους του νομοσχεδίου.

Η κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ, που έχει πλέον την πλειοψηφία στο γαλλικό κοινοβούλιο, τάχθηκε υπέρ της ψήφισης του νομοσχεδίου και επέμεινε μέχρι τέλους για να περάσει, καθώς οι αντίπαλοι επιχειρούσαν να καθυστερήσουν την διαδικασία, καταθέτοντας 5.000 τροπολογίες.

Οι βουλευτές απέρριψαν πάντως ένα άλλο σχέδιο που επιτρέπει στις λεσβίες να έχουν πρόσβαση σε προγράμματα τεχνητής γονιμοποίησης. Το ζήτημα θα περιληφθεί σε ξεχωριστό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί αργότερα μέσα στο έτους.

Η Γαλλία αναμένεται να γίνει η ενδέκατη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία ο γάμος μεταξύ ομοφυλόφιλων είναι νόμιμος. Μάλιστα, αντίστοιχη νομοθεσία πέρασε την περασμένη εβδομάδα και στη Βρετανία.

Το μέτρο αυτό θεωρείται ως η σημαντικότερη κοινωνική μεταρρύθμιση που συμβαίνει στη Γαλλία από το 1981 που καταργήθηκε η θανατική ποινή.

Ωστόσο το ζήτημα έχει διχάσει την γαλλική κοινή γνώμη. Σε δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στις 13 Ιανουαρίου, από το ινστιτούτο CSA, προέκυψε ότι μόλις το 51% των Γάλλων πολιτών τάχθηκε υπέρ της νομιμοποίησης των γάμων ομοφυλόφιλων, ενώ το 43% δήλωσε αντίθετο.
 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ..ΟΤΑΝ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΡΑΥΓΑΖΑΝ ΠΡΕΡΙ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΚΗΝΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΟΛΑΝΤ. ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΥΣΑΝ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου