Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

ΕΒΡΑΙΟΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΣ Ο ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΣΣΙΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ


Εβραίος Σιωνιστή George Rohr, ο οποίος είναι ο τοκογλύφος αγοραστής του Ερημίτη 
Στην περιοχή από όταν μαθεύτηκε ποιός είναι ο αγοραστής τα κομματόσκυλα του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και της θολοκουλτούρας που έκαναν τόσο χαμό πρώτα και το έπαιζαν οικολόγοι, τώρα το περνάνε στα ψηλά και αρχίζουν να ρίχνουν ηττοπάθεια στο λαό... " Ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, ότι μπορεί να βγει και σε καλό, κτλ"...
Το  φαινόμενο να κρίνεται συμφέρουσα η ΜΟΝΑΔΙΚΗ προσφορά, περνάει στο Ντούκου. Στο ντούκου και το τίμημα 36,5 ευρώ το μέτρο συν ΦΠΑ. Ούτε χέρσο χωράφι δεν κάνει τόσο φτηνά. 



Πανηγυρίζουν για την «πρώτη διεθνή επένδυση σε δημόσια γη» τα παπαγαλάκια, το ΤΑΙΠΕΔ και η κυβέρνηση. Πανηγύρια για τον Αλβανό βιτρίνα των Ισραηλινών. Ο Andi Ballta Διευθύνων Σύμβουλος-Επικεφαλής Γραφείου για τα Δυτικά Βαλκάνια της ΝCH Capital Inc «επένδυσε» στο φιλέτο που έχει την ομορφότερη θέα στο.... κόσμο.
 ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ...
Στην NCH Capital «περνά» για τα επόμενα 99 χρόνια, η έκταση της Κασσιόπης στην Κέρκυρα, καθώς το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) αποδέχθηκε τη δεσμευτική οικονομική προσφορά της για την απόκτηση του 100% των μετοχών Ανώνυμης Εταιρίας Ειδικού Σκοπού, στην οποία το ΤΑΙΠΕΔ...
θα μεταβιβάσει το δικαίωμα της επιφάνειας του ακινήτου.
Έτσι, ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία αξιοποίησης της Κασσιόπης, η οποία, σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, αποτελεί την πρώτη άμεση 100% διεθνή επένδυση σε δημόσια γη τα τελευταία 15 χρόνια. Το ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει, επίσης, ότι το συνολικό όφελος είναι περίπου 100 εκατ. ευρώ. Από το συνολικό ποσό, τα 23 εκατ. ευρώ αφορούν στο οικονομικό αντάλλαγμα για την απόκτηση του δικαιώματος της επιφάνειας, επιπλέον 2,3 εκατ. ευρώ αφορούν στη πιθανή συμμετοχή του ΤΑΙΠΕΔ στη μελλοντική υπεραξία του ακινήτου μετά από 6 χρόνια, ενώ σε 75 εκατ. ευρώ εκτιμάται το σύνολο της επένδυσης για την ήπια ανάπτυξη του ακινήτου κατά την ίδια χρονική περίοδο. Ενώ, θεωρείται ότι αναμένεται να δημιουργηθούν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή κατά την περίοδο κατασκευής του ακινήτου.

Η συνολική έκταση του ακινήτου στην Κασσιόπη της Κέρκυρας ανέρχεται σε 490.000 τμ, εκ των οποίων άνω των 320.000 τμ θα παραμείνουν προσβάσιμα στο ευρύ κοινό. Στην υπόλοιπη έκταση, ο επενδυτής θα έχει το δικαίωμα να αξιοποιήσει περίπου 36.000 τμ για ήπια τουριστική ανάπτυξη. Η γη παραμένει στην κυριότητα του Δημοσίου, καθώς η αξιοποίηση θα πραγματοποιηθεί με τον θεσμό της επιφάνειας. Η NCH Capital έχει έδρα στη Νέα Υόρκη και διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 3,5 δις. δολαρίων με έμφαση στο real estate, την πρωτογενή παραγωγή και το private equity και λειτουργεί 21 επενδυτικά κεφάλαια.
pblogs gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου