Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΠΩΣ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΦΩΝΑ KATRINA

Το να προσφέρει βοήθεια μια κρατική υπηρεσία στους πληγέντες από φυσική καταστροφή είναι θεμιτό. Εάν όμως η βοήθεια αυτή προκαλεί το ίδιο αποτέλεσμα με την φυσική καταστροφή τότε υπάρχει κάποιο... θεματάκι, ειδικά όταν πίσω από όλα αυτά κρύβεται η καλώς ή κακώς κατηγορούμενη ως "αμαρτωλή" FEMA.


Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης παρέχει τροχόσπιτα στις πληγείσες περιοχές της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ, όπου οι κάτοικοι έχασαν τα σπίτια τους από τον τυφώνα Sandy δήλωσε την Πέμπτη ο επικεφαλής της FEMA.



Τα ρυμουλκούμενα θα παραδοθούν στις χτυπημένες απο τη θύελλα πόλεις δήλωσε ο υπεύθυνος της υπηρεσίας Craig Fugate στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης. Τα σπίτια στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ υπέστησαν τις μεγαλύτερες ζημιές απο τη μαζική καταιγίδα. Ο Fugate δεν ήξερε τον αριθμό των ρυμουλκούμενων που εμπλέκονται, και ο τελικός προορισμός τους είναι ακόμη υπό συζήτηση. «Εργαζόμαστε σε ποιες περιοχές πρόκειται να πάνε,», είπε. «Είναι εγκεκριμένες κατοικίες hUD, που κοινώς αποκαλούνται τροχόσπιτα."

Αυτά θα είναι τα ίδια ρυμουλκούμενα που χρησιμοποιήθηκαν στη NY, NJ, και το Long Island; Δηλαδή τα αποκλεισμένα Ρυμουλκούμενα της FEMA Επιστρέφουν πάλι στο κόλπο! Στον απόηχο του τυφώνα Κατρίνα, τα 120.000 τρέιλερ που παρήχθησαν από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης σε ανθρώπους που είχαν χάσει τα σπίτια τους, έγιναν ένα σύμβολο μιας κυβερνητικής ανάρμοστης απάντησης σε εκείνη την καταστροφή.

Τα ρυμουλκούμενα βρέθηκαν να έχουν τόσο υψηλά επίπεδα φορμαλδεΰδης, ώστε η κυβέρνηση τα είχε απαγορεύσει να χρησιμοποιηθούν ξανά για μακροπρόθεσμη στέγαση.

H φορμαλδεΰδη είναι καλή για τη διατήρηση των νεκρών εγκεφάλων, και δεν είναι και τόσο καλό για την αναπνοή σε περίπτωση που σκοπεύετε να μείνετε ζωντανός. Η ουσία μπορεί να προκαλέσει ναυτία, αλλεργικές αντιδράσεις και μια αίσθηση καψίματος στα μάτια, τη μύτη και το στόμα. Το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου έχει διεξαγάγει μελέτες που συνδέουν την έκθεση σε φορμαλδεΰδη με αυξημένο κίνδυνο λευχαιμίας και καρκίνου του εγκεφάλου.

Εάν τελικώς πρόκειται περί των ίδιων ρυμουλκούμενων, κάποιος εύλογα θα απορήσει, αυτό γίνεται λόγω κέρδους, λόγω άγνοιας και βλακείας, ή το κάνουν επίτηδες; Γιατί αν υπάρχει κάτι που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια σε όλον τον αναπτυγμένο κόσμο, είναι η ξαφνική "πτώση" της τιμής της ανθρώπινης ζωής. Βλέπεται είμαστε πολλοί στον πλανήτη, και βάση του νόμου προσφοράς και ζήτησης η αξία μας έχει κατέβει, και όποιος έπιασεν, έπιασεν.
dioratiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου