Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ



Ο Θεόδοτος, παίρνοντας αφορμή από παλαιότερa δημοσιεύματα του Τύπου, την είδηση ότι επίκειται συλλαλητήριο των Πακιστανών στην Ομόνοια, για να διαμαρτυρηθούν για τις... εναντίον τους «ρατσιστικές επιθέσεις» και άλλα πολλά, παρεμφερή, αποφάσισε να ασχοληθεί με το ζήτημα. Με άλλα λόγια, έκανε –στον βαθμό που του επιτρέπουν οι περιορισμένες δυνατότητές του βέβαια- ρεπορτάζ. Και ιδού τα συμπεράσματα.




Είναι πρωί, ώρα 8.00΄. Ευρισκόμεθα στη συμβολή των οδών Λουκιανού και Υψηλάντου, στο Κολωνάκι. Η περιοχή είναι γνωστή, με πολλές πρεσβείες, γερμανική, αγγλική, την ουγγρική λίγο πιο πάνω, την πορτογαλική λίγο πιο κάτω κ.ο.κ. Κανονικά λοιπόν η κίνηση θα έπρεπε να είναι αραιή και ευπρεπής. Οι γνωστοί αστυνομικοί που, οπλισμένοι με κάθε σύγχρονη, υπερσύγχρονη και σοφιστικέ κουμπούρα και χατζάρα, φρουρούν τους καθεστωτικούς παράγοντες, τύποι μιας χαρακτηριστικής αλλά άνετης αθηναϊκής γειτονιάς που σπεύδουν στις δουλειές τους (τρόπος του λέγειν δηλαδή, εάν ληφθεί η ανεργία που σήμερα μαστίζει τη χώρα μας), ακριβά αυτοκίνητα φοροφυγάδων, φτηνά εκείνων που δεν έχουν τα προσόντα για να γίνουνε  φοροφυγάδες, ήπια κυκλοφορία οπωσδήποτε και όλα τα σχετικά...

          Έλα όμως που τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει. Ακριβώς το αντίθετο μάλιστα. Ήδη από τις 8.15΄, Πακιστανοί με ύφος ανθρώπων οι οποίοι διατελούν εν διατεταγμένη υπηρεσία παίρνουν θέσεις, κυριολεκτικώς  ακροβολίζονται σε επίκαιρα σημεία του οικοδομικού τετραγώνου. Οι αστυνομικοί (δημόσιοι, ιδιωτικοί, δημοτικοί κ.λπ.) στους οποίους έχει ανατεθεί η φύλαξη των πρεσβειών κυττάν τους εν λόγω ακροβολισμένους Πακιστανούς με ύφος περίπου συναδελφικό. Και έτσι, γύρω στις 8.30 συντελείται το αναμενόμενον: Η όλη περιοχή κατακλύζεται από στίφη Πακιστανών, που αναμένουν να μπουν στην πρεσβεία τους. 


          Γεμίζουν τα πάντα: Εισόδους πολυκατοικιών, τα σκαλάκια της οικίας του κ.Κολλάτου (με την ελληνική σημαία να ανεμίζει υπερηφάνως πάνω από τα πράσινα τουρμπάνια που ορισμένοι από αυτούς φορούν), τα τσιμεντένια μπλόκια που περιβάλλουν τη βρεταννική πρεσβεία, ώστε να αποτραπεί τυχόν τρομοκρατική ενέργεια (αυτό μάρανε τις διπλωματικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου), την είσοδο της πολυκατοικίας όπου βρίσκεται η πρεσβεία του Μαυροβούνιου και φυσικά όλα τα πεζοδρόμια. Φαίνονται γνωστοί μεταξύ τους: Σύμφωνα με πληροφορίες που μπόρεσε να αλιεύσει ο Θεόδοτος, οι εκάστοτε ισχυροί άνδρες της πρεσβείας/προξενείου φέρνουν στην Ελλάδα τον πληθυσμό του δικού τους χωριού. Πολλοί δηλαδή είναι συγγενείς μεταξύ τους – έτσι, για να μη νοιώθουνε μοναξιές οι άνθρωποι στη μαύρη ξενιτειά.

άρθρο του 2009 της Ελευθεροτυπίας για το θέμα, ασφαλώς τίποτε δεν άλλαξε από τότε
          Ιδιαιτέρως συγκινητική πάντως είναι η στάση των γενναίων αυτοχθόνων Νεοελλήνων/Ελληνοορθοδόξων, υπερήφανων απογόνων ενδόξων προγόνων, Μαραθωνομάχων, Σαλαμινομάχων, Πλαταιομάχων, ηρώων, ημιθέων, καλλιτεχνών, φιλοσόφων και λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων: Όλοι τους παριστάνουνε πως δεν βλέπουν, δεν ακούν και δεν καταλαβαίνουν. Διασχίζουν με μεγάλο σεβασμό τα πακιστανικά λεφούσια,  προσέχοντας πολύ μάλιστα να μη δείξουν ενόχληση ούτε καν με το βλέμμα τους, και, εάν κανείς τους πλησιάσει να τους ρωτήσει πώς νοιώθουν τώρα που το Κολωνάκι μετατρέπεται σε συνοικισμό του Ισλαμαμπάντ, κυττάζουνε πρώτα αλλού, μετά το ρολόι τους και λίγο πιο μετά δηλώνουν «αναρμόδιοι». Η περιουσία και καθημερινότητά τους υποβαθμίζονται ραγδαίως, αλλά αυτοί «πέρα βρέχει». Ακόμη πιο αναρμόδιοι –εξυπακούεται- δηλώνουν οι ποικιλόχρωμοι αστυνομικοί, οι οποίοι μάλιστα έχουν πανέτοιμη και τη θεωρητική κάλυψη της ένοπλης αδιαφορίας τους: «Δημοκρατία έχουμε... Όποιος θέλει μπορεί να έρχεται  στην Αθήνα και να κάθεται όπου του κάνει κέφι».

Ιδού το μεγαλείο του δημοκρατικού μας πολιτεύματος! Ιδού η ψυχική ανωτερότης της Β΄ Ελληνικής Δημοκρατίας! Να τι θα πει να ζει κανείς σε χώρα δικαίου, όπου αψόγως λειτουργούν οι θεσμοί! Μόνο κάποιοι Αλβανοί θυρωροί και κάποιοι περαστικοί, από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, επιχείρησαν στιγμιαίως να ανακόψουν την πακιστανική εισβολή αλλά και αυτοί, μπροστά στην έκδηλη δειλία των «αυτοχθόνων», τα παράτησαν.
          Όπως και να είναι, όμως, υπάρχουν τρία μεγάλα ερωτήματα:
     
           Α. Γιατί έρχονται  όλοι αυτοί οι Πακιστανοί στην Ελλάδα;
           Β. Τι θέλουν να κάνουν όλοι αυτοί οι Πακιστανοί στην Ελλάδα;
           Γ. Γιατί μαζεύονται έξω από την πρεσβεία τους;
 
 Όλα αυτά (σε συνάρτηση και με τις εξελίξεις των ημερών) θα τα αναλύσουμε προσεχώς.
ΘΕΟΔΟΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου