Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Ο... κομμουνιστής «Γκοτζίλα» και άλλες παραδοξότητες του Κιμ Γιονγκ Ιλ

  



«
Καθήκον του κινηματογράφου είναι η συνεισφορά του στη μετατροπή των ανθρώπων σε αληθινούς κομμουνιστές... Αυτή η ιστορική αποστολή απαιτεί, πριν απ' όλα, επαναστατικές αλλαγές στο μοντέλο σκηνοθεσίας».
Τάδε έφη ο θεωρούμενος κομουνιστής και ‘αντικαπιταλιστής

ηγέτης ενός καθεστώτος για το οποίο πολλοί "ευαίσθητοι" ‘δημοκράτες’ αλλά και… ‘χριστιανοί’ δεν βρίσκουν κάτι μεμπτό παρά μόνο κάποιες... «πτυχές» του (ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ θα μου πεις…)
 
ΤΑ ΝΕΑ: Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ιλ, υπέγραφε το παραπάνω παραλήρημα στο βιβλίο «Για την τέχνη του κινηματογράφου» το 1973. Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που πέντε χρόνια αργότερα απήγαγε τον σκηνοθέτη Σιν Σανγκ Οκ. Σύμφωνα με την αυτοβιογραφία του, ο «Ορσον Γουέλς της Νότιας Κορέας» ήρθε αντιμέτωπος το 1978 με μια πρόταση που δεν μπορούσε να αρνηθεί: την παροχή υπηρεσιών στον Κιμ Γιονγκ Ιλ, με πρώτο αντάλλαγμα ένα τσεκ των 3 εκατομμυρίων δολαρίων. Το αποτέλεσμα της εκβιασμένης συνεργασίας ήταν η ταινία «Pulgasari», με πρωταγωνιστή έναν Γκοτζίλα κομμουνιστικών πεποιθήσεων, ο οποίος οδηγεί το πόπολο εναντίον του βασιλιά. Όταν ο τελευταίος αντεπιτίθεται με τον πύραυλο «Όπλο του λιονταριού», ο Πουλγκαζάρι τον καταπίνει για να τον φτύσει εναντίον του εχθρού (κι ύστερα θέλετε να μου πείτε ότι ο αποθανών δεν είχε από μικρό παιδάκι τον νου του στα πυρηνικά). ANTINEWS: Ο «λατρευτός» Kim Jong-il που πέθανε στις 17 Δεκεμβρίου 2011, από έμφραγμα, και που βύθισε σε πένθος την Βόρεια Κορέα, είχε κυβερνήσει επί 17 εκκεντρικά χρόνια!
Η λατρεία της προσωπικότητας που ίσχυε στη χώρα του, είχε και μερικά ευτράπελα, όπως τα παρακάτω:



1-Στην επίσημη βιογραφία του αναφέρεται πως η γέννηση του είχε προαναγγελθεί από έναν πελαργό, και όταν έγινε συνοδεύτηκε από ένα διπλό ουράνιο τόξο, και ένα νέο αστέρι στον ουρανό! Πολύς κόσμος μάλιστα πίστευε, πως ο ηγέτης είχε τη δυνατότητα να αλλάζει τον καιρό, σύμφωνα με τις διαθέσεις του!
2-
Ήταν ο μεγαλύτερος… παίκτης γκολφ στον πλανήτη. Σύμφωνα με επίσημο ανακοινωθέν επ ευκαιρία των γενεθλίων του (στα 64 του), είχε καταφέρει να σπάσει κάθε παγκόσμιο ρεκόρ στο εν λόγω άθλημα. Και όλα αυτά, την πρώτη (!) φορά που ακούμπησε μπαστούνι του γκολφ!

3-
Το 2004 αποκαλύφθηκε (από πρώην μάγειρά του) ότι διέθετε ειδικό προσωπικό, το οποίο ήλεγχε τους κόκκους του ρυζιού που θα έτρωγε, ώστε να διασφαλιστεί ότι όλοι ήταν ομοιόμορφοι σε μέγεθος και χρώμα.

4-
Το 2010 είχε απαγορεύσει τη μετάδοση του παγκόσμιου κυπέλλου ποδοσφαίρου, εκτός και αν κέρδιζε η χώρα του.





5-Επειδή η Β. Κορέα δεν διέθετε κινηματογραφιστές, αποφάσισε το 1978 και διέταξε την απαγωγή δυο σκηνοθετών της Ν. Κορέας στο Χονγκ Κόνγκ, τους οποίους έφερε στη χώρα του. Στην αρχή προσπάθησαν να δραπετεύσουν, αλλά στη συνέχεια συνεργάστηκαν μαζί του, και μάλιστα γύρισαν μια σειρά από ταινίες τύπου Godzilla.
6-
Όταν οι γιατροί του απαγόρευσαν το κάπνισμα το 2007, αυτός το δέχθηκε αλλά το πήγε και ένα βήμα παραπέρα, απαγορεύοντας τα τσιγάρα σε ολόκληρη τη χώρα!





7-
Σύμφωνα με τον Ρώσο διπλωμάτη Konstantin Pulikovsky που διέσχισε σιδηροδρομικά την Ανατ. Ευρώπη μαζί με τον Kim Jong-il, ο Κορεάτης είχε κανονίσει να έρχονται στο τρένο του καθημερινά, με ελικόπτερο, ζωντανοί αστακοί, τους οποίους έτρωγε με ασημένια ξυλάκια. Ο μακαρίτης ήταν καλοφαγάς. Και όπως έγραφε η επίσημη βιογραφία του που είναι αναρτημένη στην επίσημη κρατική ιστοσελίδα, ο μεγάλος αυτός ηγέτης δεν χρειάζονταν να πηγαίνει στη τουαλέτα, αφού δεν ενεργούνταν ποτέ! Αργότερα, το απόσπασμα αυτό αφαιρέθηκε.
8-
Κάποτε έπεσε από ένα άλογο, και οι γιατροί του συνταγογράφησαν παυσίπονα για τους πόνους στη μέση. Επειδή φοβήθηκε μη τυχόν εθιστεί, διέταξε 6 από τους πιο στενούς του συνεργάτες να κάνουν τις ίδιες ενέσεις με αυτόν, ώστε αν εθιστεί, να μην είναι ο μόνος.



9-
Εκτός από καλοφαγάς, ήταν και γερός πότης. Σύμφωνα με την εταιρία Hennessy, ο Kim ήταν ένας από τους καλύτερους πελάτες της, αφού εισήγαγε για προσωπική του χρήση κονιάκ αξίας £350,000 κάθε χρόνο.

10-
Το 2004 είχε ισχυριστεί πως αυτός εφηύρε το χάμπουργκερ.

11-
Ένας από τους τίτλους του ήταν «το κεντρικό μυαλό».

12-
Κάποτε έγραψε έξι όπερες, μέσα σε δυο χρόνια.

13-
Διέθετε 20.000 ξένες ταινίες, με τις αγαπημένες του να είναι οι Rambo και Friday 13th.

14-
Έκανε πατινάζ και ήταν επιδέξιος roller-blader.

15-
Σε μια επίσκεψή του στη Μόσχα το 2001 (με τρένο), είχε κανονίσει να 
του φέρνουν καθημερινά ψητό κρέας γαϊδάρου.

πηγη ΚΟΚΚΙΝΟΣ  ΟΥΡΑΝΟΣ BLOG SPOT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου